La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---

de Oana in Torturi, 2 Ian 2012 | 4302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • Crema cu banane:
  • 2 banane mari si coapte
  • 2 linguri sirop de afine
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 125 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1 lingura gelatina
  • Pentru decor:
  • frisca
  • sos de zmeura
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---:

Se incinge cuptorul si se seteaza la temperatura medie. Se tapeteaza o forma de tort detasabila (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).


Pentru blat, se bat ouale cu zaharul la viteza mare, pana se albesc si se umfla bine. Se adauga uleiul putin cate putin. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga putin cate putin, amestecand la viteza mica. Se rastoarna compozitia in forma de tort si se coace la foc mediu, se face testul cu scobitoarea.


Se lasa blatul la racit pe un gratar si dupa cateva ore sa taie in doua.


Crema de banane: se mixeaza bananele cu siropul de afine. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu bananele. Se bate frisca bine si se incorporeaza bananele, amestecand usor cu o lingura.


In forma de tort se aseaza primul blat, se rastoarna crema de banane si se pune la frigider pana preparam crema de ciocolata.


Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si se incalzeste la bain-marie pana se topeste. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta, amestecand cu lingura usor pana se omogenizeaza. Se scoate tortul din frigider, se pune crema de ciocolata peste cea de banane, se pune 15 minute la rece si apoi se aseaza deasupra al doilea blat.


Se aseaza deasupra un strat subtire de frisca si se decoreaza tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

nadina73 1

04.01.2012, 13:47

La multi ani!Vladut

mena29 1

09.01.2012, 18:08

Vaaai...vin cu intarziera dar urarile sunt din tot sufletul.
La multi ani,Vladut!!!

Oana 1

10.01.2012, 10:38

Multumim tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata