Tort Rusesc

de silvi0ara in Torturi, 1 Noi 2010 | 7393 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o din intamplare intr-un manual pentru scolile de meserii din anul 1961.Rasfoind acest manual am vazut reteta si am zis sa o incerc.Am gasit multe retete interesante,mai ales ca in acele timpuri nu existau atatea variante pline de arome sintetice.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 80g zahar
  • 80g faina
  • 60g nuci macinate fin
  • un praf de sare
  • Umplutura sarlota:
  • 3 oua
  • 160g zahar
  • 30g gelatina fina(3 plicuri)
  • 200ml lapte
  • 600ml frisca lichida
  • 2 linguri caco neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • 1 lingurita ness
  • 200ml apa
  • 2 lingurite zahar
  • 2-3 lingurite Amaretto

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rusesc:

Se prepara blatul alb cu nuca.Se freaca bine cele 3 galbenusuri cu jumatate din cantiatea de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Apoi se bat albusurile spuma,se adauga restul de zahar,treptat,batand pana se intareste.Se adauga peste galbenusuri albusul batut si se amesteca.La urma se adauga treptat faina amestecata cu nuca, si se amesteca usor pana se inglobeaza toata faina.Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort,unsa si tapetata cu hartie pergament.Se coace la cuptorul preancins la 180 de G.Se lasa sa se raceasca.



Umplutura sarlota:



Se pregateste gelatine conform instructiunilor de pe pachet.



Se amesteca ouale cu zaharul,se subtiaza cu laptele,se adauga gelatina inmuiata in apa.Apoi se fierbe pe foc mic,amestecand pentru a nu se lipi,cel putin 10-15 minute.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga apoi cele 2 linguri cacao,esenta de rom si frisca batuta bine cu 2-3 linguri de zahar.Se opreste putina frisca pentru decor.Dar atentie,crema sarlota nu se lasa sa se intareasca prea tare inainte de a fi pusa frisca,altfel este mai greu de amestecat in ea.



Siropul:



Se fierbe apa cu zaharul,apoi se adauga nessul si lichiorul Amaretto.



Asamblare:



Se taie blatul in doua,se insiropeaza fiecare foaie de blat .Se pregateste o forma rotunda de tort cu fundul detasabil,se pune in interior o folie de plastic.Se aseaza primul blat,se toarna 1/3 din cantitate de sarlota.Se aseaza al doile blat si se toarna restul de sarlota si se niveleaza.Se lasa la frigider pentru 2-3 ore.Se scoate cercul,se aseaza tortul pe platou,se orneaza cu frisca si fructe confiate,sau dupa gustul fiecaruia.



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rusesc" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lacrimioara 1

01.11.2010, 21:06

felicitari

mena29 1

02.11.2010, 10:10

o feliuta mica se poate?

silvi0ara 1

02.11.2010, 17:31

Sigur Mena.

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

la 14:47

Ciuperci pleurotus in sos cremos

de katty 6

la 14:40

Bors de porc cu  stevie si zucchini

de katty 6

ieri la 19:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob usor de pui
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

la 14:47

Ciuperci pleurotus in sos cremos

de katty 6

la 14:40

Bors de porc cu  stevie si zucchini

de katty 6

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti