Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 3 Ian 2011 | 5896 vizualizari

 

Este tortul facut de revelion..cam nereusit la decor dar asa e cand nu mai ai chef!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 8-9 linguri faina
  • PENTRU CREME:
  • 600 ml lapte
  • 7 -8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri sos de ciocolata(eu am avut un sos de ciocolata din belgia)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • 1 esenta rom
  • 1 cana cu visine fara samburi
  • 1 plic tort gelee
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml zeama de compot de visine
  • 350 ml frisca
  • bombonele si alte decoruri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata:

blatul:

separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem ca o bezea,cu zaharul treptat. Adaugam galbenusurile unul cate unul si le incorporam. Punem uleiul,praful de copt si esenta de vanilie. La urma adaugam faina treptat. Luam o tava de tort,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptor pana ce blatul este copt(faceti testul cu scobitoarea). Cand este gata ,il scoatem,il lasam la racit si il taiem in 3.

crema:

laptele il punem la fiert cu 1 plic zahar vanilat. Amestecam faina cu cele 8 linguri zahar si cu putin din laptele de pe foc. Cand laptele fierbe,adaugam amestecul de faina. Invartim pana se ingroasa ca o budinca. Cand e gata o luam de pe foc si o impartim in doua. In una din creme adaugam ciocolata cu lapte ,date pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam bine pana ce,ciocolata este topita. Dam ambele creme la rece.

Cand crema cu ciocolata s-a racit adaugam si 2 linguri sos de ciocolata si esenta de rom. In crema alba,racita ,adaugam 1 lingura unt si mixam,apoi punem visinele putin zdrobite,si le incorporam.

Preparam si plicul tort gelee conform instructiunilor,si il lasam sa se lege bine.la loc rece.

asamblam tortul:

punem prima foaie,o insiropam si turnam crema de ciocolata,pe care o intindem uniform. Punem foaia a2 a ,o insiropam ,punem crema de visine ,apoi jeleul de visine. Punem si blatul 3 si il insiropam. Imbracam tortul in frisca ,il decoram si il dam la rece.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

kamy 1

05.01.2011, 17:00

da te-ai muncit nu gluma 5f

Rocsi 1

05.01.2011, 18:14

kamy..da am muncit putin mai mult de sarbatori

adry88 1

21.05.2011, 15:55

ce bn arata vreau si eu o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol