Tort cappuccino

de susu in Torturi, 26 Dec 2009 | 3781 vizualizari

 

INGREDIENTE

 
  • Blat:
  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte de buna calitate
  • 2 linguri faina
  • 30 gr unt
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • 1 lingurita praf de cappuccino
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 2 budinci de vanilie la plic
  • 3 linguri de zahar
  • 70 gr ciocolata  cu crema de cappuccino
  • 1 lingurita de cappuccino
  • 600 ml lapte
  • 30 gr unt
  • Siropul:
  • 3-4 linguri de cafea
  • 300 ml apa
  • Se face din acestea o cafea tare cu care se insiropeaza blatul.
  • Pentru ornat:
  • nuci,
  • batoane de scortisoara,
  • nuca de cocos ,
  • cacao sau orice doriti    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cappuccino:

Pentru blat:


Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata se topeste cu untul si apoi o picuram calduta peste galbenusuri cate putin si amestecam bine.Adaugam faina cernuta cu praful de copt.(2 lg potrivite de faina ) La final se afauga albusurile spuma si se amesteca de jos in sus. Se pune blatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Se tine la cuptorul incins de dinainte aproximativ 35 minute.


Pentru crema:


Freci galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata cu cu untul si picuram peste galbenusuri. Dizolvam putin budincile in cateva linguri de lapte rece si punem cu restul de lapte impreuna la fiert la foc mic. Adaugam cate putin compozitia de ciocolata si galbenusuri peste lapte si mestecam in continuu pana se ingroasa.


Asamblare:


Se taie blatul rece in doua. Se insiropeaza blatul. Se pune toata crema peste blatul de jos insiropat daca doriti sa glazurati tortul cu ciocolata neagra si daca il ornati altfel puteti pastra 1 sfert din crema pentru a imbraca putin tortul pe deasupra.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

liana_geicu 1

28.12.2009, 12:08

Nici eu nu am facut exceptie! toate arata foarte bine si cred ca sunt nemaipomenite!

Oana 1

05.02.2010, 21:48

Abia acum am vazut tortuletul asta, e demential!

elena1988 1

10.02.2011, 16:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi nuci