Tort cappuccino

de susu in Torturi, 26 Dec 2009 | 6711 vizualizari

 

INGREDIENTE

 
  • Blat:
  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte de buna calitate
  • 2 linguri faina
  • 30 gr unt
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • 1 lingurita praf de cappuccino
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 2 budinci de vanilie la plic
  • 3 linguri de zahar
  • 70 gr ciocolata  cu crema de cappuccino
  • 1 lingurita de cappuccino
  • 600 ml lapte
  • 30 gr unt
  • Siropul:
  • 3-4 linguri de cafea
  • 300 ml apa
  • Se face din acestea o cafea tare cu care se insiropeaza blatul.
  • Pentru ornat:
  • nuci,
  • batoane de scortisoara,
  • nuca de cocos ,
  • cacao sau orice doriti    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cappuccino:

Pentru blat:

Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata se topeste cu untul si apoi o picuram calduta peste galbenusuri cate putin si amestecam bine.Adaugam faina cernuta cu praful de copt.(2 lg potrivite de faina ) La final se afauga albusurile spuma si se amesteca de jos in sus. Se pune blatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Se tine la cuptorul incins de dinainte aproximativ 35 minute.

 Pentru crema:

 Freci galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata cu cu untul si picuram peste galbenusuri. Dizolvam putin budincile in cateva linguri de lapte rece si punem cu restul de lapte  impreuna la fiert la foc mic. Adaugam cate putin compozitia de ciocolata si galbenusuri  peste lapte si mestecam in continuu pana se ingroasa.

Asamblare:  

Se taie blatul rece in doua. Se insiropeaza blatul. Se pune toata crema peste blatul de jos insiropat daca doriti sa glazurati tortul cu ciocolata neagra si daca il ornati altfel puteti pastra 1 sfert din crema pentru a imbraca putin tortul pe deasupra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

liana_geicu 1

28.12.2009, 12:08

Nici eu nu am facut exceptie! toate arata foarte bine si cred ca sunt nemaipomenite!

Oana 1

05.02.2010, 21:48

Abia acum am vazut tortuletul asta, e demential!

elena1988 1

10.02.2011, 16:15

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello