Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600

de oanapl in Torturi, 13 Mar 2020 | 3753 vizualizari

 

Mă bucur nespus că am ajuns la rețeta cu numarul 600 și pentru a sărbători v-am adus o prăjitură delicioasă pe care am pregătit-o recent.
Mă bucur că fac parte din această comunitate frumoasă și-mi doresc să ajung măcar la rețeta cu nr. 1000, deși în ultima perioasă nu am mai reușit să mai postez la fel de des.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • pentru cremă și jeleu:
  • 500 g zmeură (congelată) + 2 linguri zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 15 g gelatină granulată
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600:

Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Se dă blatul la frigider și între timp se pregătește crema. 


Crema:
Se încălzește frișca lichidă (100 ml) până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider.

Se pune zmeura într-o crăticioară și se adaugă zahărul și 50ml apă, apoi se pune pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească și se mixează totul cu un blender vertical, apoi se trece compoziția printr-o sită.

 Se mixează 100ml frișcă lichidă cu 30g zahăr pudră până se întărește puțin. Se adaugă apoi 250g mascarpone și se mixează până se obține o cremă omogenă. Se mixează crema de ciocolată (scoasă din frigider), apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează compoziția.

 Asamblare:
Se scoate blatul de biscuiți din frigider și se răstoarnă crema de ciocolată, se nivelează și apoi se pune cheesecake-ul la frigider până când se pregătește crema de zmeură.

 Pentru crema de zmeură, se mixează 100ml frișcă lichidă cu 70g zahăr pudră până se întărește puțin. Se adaugă apoi 250g mascarpone și se mixează, apoi se adaugă 200ml din sosul de zmeură și se mixează până când se obține o cremă omogenă. 

Se hidratează 7g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se adaugă peste crema de zmeură și se omogenizează.

Se scoate platoul din frigider, se toarnă crema de zmeură peste crema de ciocolată și se dă la rece minim o oră.

Jeleu:
Se hidratează 8g gelatină în 50 ml apă și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de zmeură rămas (aproximativ 300 ml).
Se amestecă bine și apoi se toarnă peste cheesecake și se pune din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Se decorează prăjitura după imaginație.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

RODIMUR 1

16.03.2020, 20:25

Felicitări pentru numărul de rețete și pentru aceasta, în mod special!

Ksenya 1

18.03.2020, 09:15

Ce bine arata! Felicitari pentru retete si munca depusa

oanapl 1

07.04.2020, 13:08

Va multumesc pentru urari si pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Jaffa