Tort cu visine si crema de vanilie

de diaconta in Torturi, 5 Aug 2016 | 1143 vizualizari

 

Pentru că în luna iulie cele două surori ale mele au avut aniversarea şi pentru că am petrecut câteva zile minunate împreună,nu puteam să nu le pregătesc un tort.
Dorinţa lor a fost să fie ceva simplu,care să nu-mi răpească prea mult timp,mai ales că eram în vizită la nepoata mea şi nu aveam prea multe ingrediente la îndemână.
Chiar dacă nu a fost ceva sofisticat,a fost foarte gustos,mai ales că vişinele au fost culese din propria grădină de nepoata mea.
 
O combinaţie minunata de blat pufos,jeleu de vişine acrişoare şi cremă aromată de vanilie.

 

INGREDIENTE

Blat (tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare

Crema de vanilie:

  • 500 g mascarpone
  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie

Pentru stratul de visine si jeleu:

  • 300 g visine fara sâmburi
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema de vanilie:

Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop.


Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop.


Cu cât vor fi mai multe visine,cu atât va fi mai gustos.


In siropul lasat am adaugat o lingura de faina si am fiert pâna ce s-a îngrosat.


Am lasat jeleul sa se raceasca si am pregatit blatul,dupa reteta de aici.


Am pus compozitia de blat peste visine si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa 15 minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.


Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.


Am rasturnat blatul pe un platou iar peste visine am pus jeleul pregatit.


Cât timp s-a copt blatul,am pregatit crema.


Am pregatit budinca din lapte si praful de budinca.Am adaugat vanilia.


Am lasat-o sa se raceasca.


Am mixat crema mascarpone cu o lingura de zahar,apoi am încorporat budinca racita.


Am pus crema deasupra tortului si am presarat putina cacao.


Am lasat la frigider sa se raceasca foarte bine,apoi l-am servit.



S-aveţi poftă !!!









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

07.08.2016, 10:20

dantes 1

08.08.2016, 06:56

Delicios!

elucubratiiculinare 1

08.08.2016, 18:12

racoritor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!