Inima de capsuni

de lili2010 in Torturi, 10 Iul 2011 | 3858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua,
  • 60g faina,
  • 60g zahar
  • pentru sosul de capsuni:
  • 100g capsuni,
  • 2 linguri de zahar
  • pentru crema de capsuni:
  • 200g capsuni,
  • 200ml frisca ,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 foi de gelatina
  • pentru crema de vanilie:
  • 100ml lapte,
  • un baton de vanilie(sau zahar vanilat),
  • 100ml frisca,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 foi de gelatina
  • pentru montaj si decor:
  • 200 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de capsuni:

Se prepara un blat obisnuit din oua,zahar si faina. Se îmbraca cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili,in care se pune la copt compozitia de blat.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200 grade.

Când este copt,se scoate si se lasa sa se raceasca inainte de a detasa hartia .

Pregatim sosul de capsuni:capsunile si zaharul se mixeaza bine,apoi sosul obtinut se incalzeste pe foc mic,pentru a se topi zaharul. Cu acest sos se inmoaie blatul.



Pentru crema de capsuni,se mixeaza de asemeni capsunile cu zaharul,se pune sosul obtinut pe foc pentru a se incalzi putin. Foile de gelatina se pun intr-un vas cu apa rece la inmuiat,se scot,se storc si se adauga in sosul de capsuni caldut.Se amesteca pana la dizolvarea totala a gelatinei si racirea completa a sosului.Se bate frisca peste care se adauga sosul de capsuni obtinut.

Incepem sa asamblam prajitura: asezam blatul in forma si dispunem pe marginea acesteia de jur imprejur,jumatati de capsuni cu partea bombata in interior.Se adauga jumatate din crema de capsuni,apoi cateva capsuni taiate in sferturi(in functie de marimea lor) , se adauga restul cremei de capsuni,se niveleaza si se da la rece.



In acest timp,preparam crema de vanilie:Batonul de vanilie il taiem in doua pe lung,razuim semintele de vanilie si le adaugam impreuna cu batonul de vanilie in laptele cu zahar,pe foc mic,pentru a infuza si pentru a se topi zaharul. Scoateti batonul de vanilie si lasati putin sa se raceasca.Gelatina,de asemeni hidratata in apa rece,se scoate din apa,se stoarce si se adauga in compozitie.Se amesteca bine pana la dizolvarea totala a gelatinei si racirea completa a compozitiei.Se bate frisca,peste care se adauga aceasta ultima compozitie.

Scoateti prajitura din frigider,verificati daca stratul de crema este intarit si adaugati al doilea strat de crema.

Decorati cu capsuni sau dupa cum va doreste inima ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

23.07.2011, 13:28

imi dai mie inima ta?

marieta 1

23.07.2011, 13:43

un tort fin!!!!!!!!!!!!!!!imi place!

diaconta 1

22.01.2013, 08:52

La multi ani cu multa bucurie!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!