Tort cu visine

de gaby_duceag in Torturi, 2 Iul 2011 | 3698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr visine + 5 linguri zahar + zahar vanilat
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf. cutit sare
  • frisca pentru ornat (optional)- e bun si fara, daca nu aveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Va trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda.


In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun.


As merge totusi mai degraba pe hartia pentru copt.


Asa ca:


-am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si le-am lasat la scurs.

Am pus pe fundul vasului visinele curatate, am presarat deasupra cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si m-am apucat de blat.



Am separat albusul de galbenus.

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare apoi am inceput sa adaug treptat zaharul, lingura cu lingura batand pana s-a diluat.

Am adaugat galbenusurile si faina si am amestecat usor, usor.

Cand erau aproape omogenizate am adaugat uleiul.



Am turnat deasupra visinelor.

Am bagat in cuptorul preincalzit si am copt pentru 35 minute la aprox 165 grade. (faceti proba cu scobitoarea)



Am scos si am lasat sa se raceasca.

Reteta zice 10-12 ore:)) eu asa ceva nu pot.Am lasat 2 ore.



Am pus un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma am rasturnat.



Am mixat smantana cu zahar si cu frisca obtinuta am facut un decor simplu , asa ca mine :))).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

16.07.2011, 11:48

ceva deosebit bravooo

Angelina_Elena 1

26.05.2012, 16:04

Divin,minunat,splendid!Direct la favorite!

laura_n 1

11.03.2013, 15:28

vai ce bunaciune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat