Tort cu visine

de gaby_duceag in Torturi, 2 Iul 2011 | 4190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr visine + 5 linguri zahar + zahar vanilat
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf. cutit sare
  • frisca pentru ornat (optional)- e bun si fara, daca nu aveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Va trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda.


In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun.


As merge totusi mai degraba pe hartia pentru copt.


Asa ca:


-am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si le-am lasat la scurs.

Am pus pe fundul vasului visinele curatate, am presarat deasupra cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si m-am apucat de blat.



Am separat albusul de galbenus.

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare apoi am inceput sa adaug treptat zaharul, lingura cu lingura batand pana s-a diluat.

Am adaugat galbenusurile si faina si am amestecat usor, usor.

Cand erau aproape omogenizate am adaugat uleiul.



Am turnat deasupra visinelor.

Am bagat in cuptorul preincalzit si am copt pentru 35 minute la aprox 165 grade. (faceti proba cu scobitoarea)



Am scos si am lasat sa se raceasca.

Reteta zice 10-12 ore:)) eu asa ceva nu pot.Am lasat 2 ore.



Am pus un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma am rasturnat.



Am mixat smantana cu zahar si cu frisca obtinuta am facut un decor simplu , asa ca mine :))).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

16.07.2011, 11:48

ceva deosebit bravooo

Angelina_Elena 1

26.05.2012, 16:04

Divin,minunat,splendid!Direct la favorite!

laura_n 1

11.03.2013, 15:28

vai ce bunaciune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone