Tort Cadou

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 21 Mai 2010 | 4528 vizualizari

 

l-am facut special pt soacra mea, azi este ziua ei si ziua mamei mele, dar din pacate nu este langa mine ca i-as fi facut ceva si mai frumos, doar e mama mea. La multi ani mamei, nepoatei si soacrei mele si tuturor care poarta acest nume!
Este primul meu tort facut cu fondant asa ca nu ma criticati prea tare, ca are cine sa ma critice daca nu-i place :D
Crema este facuta cu ce mi-a trecut ptin cap si prin frigider :D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • pt crema:
  • un plic budinca de capsuni
  • capsuni ( eu am avut vreo 15-20 )
  • 200 g branza proaspata de vaca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de faina
  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de zahar pt budinca
  • pt ornat:
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cadou:

Pregatim blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul, faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt il dam la rece.


Intre timp facem crema astfel:


Mixam frisca, apoi punem branza si zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.


Intre timp punem pe foc cam 700 ml lapte, pregatim budinca cu laptele ramas si cele 3 linguri de zahar si o punem peste lapte, dupa ce s-a inchegat putin budinca punem cele 2 linguri de faina pe care le-am amestecat cu putin lapte pt a nu se face cocoloase si amestecam bine, dupa ce s-a ingrosat o dam la o parte si o punem la racit.


Dupa ce s-a racit o punem peste crema de branza, mixam pana se omogenizeaza bine si o dam la rece.


Taiem blatul in 2, insiropam cu ce aveti, punem un strat de crema, capsunile taiate cubulete, inca un strat de crema, celalat blat pe care il insiropam bine, crema si deasupra fondant.


Ornam dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

fondantul se face ca aici fondant marshmallow

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

Rocsi 1

25.05.2010, 15:48

lasa nu mai vrea tu atatea ela...ti-am zis nu mai cersi pe la fete k am vorbit cu ele k esti la dieta

Dana Cristea - pusikmea 1

25.05.2010, 16:17

nu va certati ca si asa pana vin eu cu sectinea, va trece pofta si uitati

Dana Cristea - pusikmea 1

19.06.2010, 08:44

in sfarsit am pus si eu sectiunea la tortul asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni