Tort teren de fotbal

de lacrimioara in Torturi, 3 Noi 2011 | 5195 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru baietelul meu ROBERT care si-a sarbatorit ziua de nastere pe 31 octombrie a facut 7 ani. Pentru a face acest tort m-am inspirat din reteta Nadinei "Tort caramel". Mersi NADINA

 

INGREDIENTE

  • Aceasta cantitate se imparte in 2 se fac 2 blaturi:
  • 8  oua 
  • 16 linguri de zahar,  
  • 14 linguri de faina,
  • 4 linguri cacaoa,
  • 2 pliculete praf copt.
  • Crema:
  • 10 linguri zahar,
  • 200ml lapte,
  • 550 ml frisca,
  • 3 oua,
  • 3 linguri amidon,
  • 1 lingurita suc de lamaie,
  • 10 grame gelatina folie.
  • Sirop:
  • 300ml apa,
  • 3linguri zahar,
  • esenta rom.
  • Decor:
  • 1 ciocolata,
  • 500 ml frisca,
  • popcorn culoare verde sau nuca de cocos verde.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort teren de fotbal:

Preparare blaturi:


Se fac 2 blaturi. Impartim igredientele pentru 2 blaturi. Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si mai batem putin, dupa care punem galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la final cacaoa. Amestecam cu o lingura de lemn bine, dupa care punem intr-o tava patrata si dam la copt cam 15 minute.


Dupa ce s-au copt se pun la racit si facem crema: caramelizam zaharul. Cand si-a schimbat culoarea punem laptele si lasam pana se topeste bine zaharul. Luam de pe foc si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul punem la foc incet si amestecam incontinuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune gelatina hidratata in apa si amestecam bine, bine.


Lasam la racit dupa care batem albusurile ramase de la crema cu o lingurita zeama lamaie si fara zahar. Batem si frisca bine si ea fara zahar. Incorporam in crema caramel si albusurile si frisca si amestecam usor.


O dam la frigider si facem siropul: caramelizam zaharul si cand si-a schimbat culoarea punem apa. Lasam putin dupa care dam la racit si punem esenta de rom.


Asamblare: insiropam blatul cu siropul obtinut, punem crema caramel, iar blat, insiropam si iar crema. Ungem pe toata suprafata cu crema si lasam asa.


Batem frica pentru ornat si ornam dupa preferinta.


Eu am facut ca un teren de fotbal. Am topit o ciocolata mai mare cu 2 linguri ulei, am lasat-o putin la racit, dupa care am trasat pe o hartie de copt porti de fotbal, cum mi-am imaginat eu ca ar trebui sa fie, linii si patratele. Le-am bagat la congelator 5 minute dupa care le-am pus pe tort.


Pentru minge: am desenat pe o foaie un hexagon si l-am decupat am pus foaia decupata pe blat si am taiat dupa forma hexagoane. Intr-un bol mai mic punem folie, hexagoanele, primul de cacaoa in mijloc, dupa care un rand de forme albe pe margini, ultimul rand punem unul alb unul negru pana terminam randul. Punem crema in bol, punem putin blat dupa care iar crema si la final decupam o forma rotunda de blat ca un capac pentru deasupra. Dam la frigider putin dupa care intoarcem bolul si luam folia si il punem pe mijlocul tortului.Blaturile pentru minge alb si negru le-am cumparat, aici am cam trisat dar eram foarte ocupata si nu am avut timp.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort teren de fotbal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

04.11.2011, 23:01

La multi ani lui Robert, sa fie baftos si sanatos!

gaby_duceag 1

05.11.2011, 01:03

La multi ani puiutului!
Bafta la scoala
Frumos tort

jolygina 1

06.11.2011, 10:23

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Winter cu portocale