Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece

de VanessaAli in Torturi, 26 Oct 2018 | 2124 vizualizari

 

Am facut acest cheesecake pentru o persoana speciala, si va spun cu sinceritate ca e cel mai bun cheesecake la rece pe care l-am facut. Simplu, delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Crema:
  •  800 g branza de vaci Pilos sau alta branza cremoasa
  • 500 g frisca lichida
  • 2 linguri de esenta de vanilie (2 fiole dr. Oetker)
  • 150 g zahar/miere
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor:
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece:

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit.
Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza.
Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic ( cantitatea mai mica ), si o lasam 10m la hidratat. Dupa cele 10m o punem pe baie de aburi pana se topeste, dar sa nu fiarba. Mai apoi o lasam la dezmortit.
Crema:
Batem frisca bine, apoi punem branza, esenta de vanilie si zaharul/mierea continuand sa mixam. Dupa ce gelatina nu mai e calda, ci e doar putin calduta, o adaugam la compozitie in fir subtire, avand grija sa omogenizam totul bine. Turnam totul peste baza de biscuiti, scuturand putin astfel incat crema sa se aseze cum trebuie.
O lasam cel putin 12h la intarit.

Decor:
Repetam procesul de la gelatina pentru crema, doar ca in loc de apa punem sirop de zmeura. Dupa ce gelatina s-a topit, o punem intr-un vas cu fund lat, eventual peste o hartie se copt, asa incat sa fie de o grosime suficient de mare pentru forme ( asta daca vrem sa facem forme). Dupa ce se raceste suficient, o punem la frigider pana cand se intareste ca un jeleu. Luam apoi o forma si decupam, punand pe cheesecake-ul intarit.
Daca nu doriti forme, lasati sa se raceasca doar putin, apoi turnati-o peste cheesecake ( gelatina ar trebui sa se incadreze in marginile tavii; cheesecake-ul meu deja era pana la margini, deci daca luati acesta varianta faceti compozitia de crema din cantitati mai mici ca sa va incapa si gelatina).

Dupa ce e gata intarit, puteti folosi folia sa scoateti cheesecake-ul din tava si sa il serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort vesel de 1 iunie