Tort Valentine's day

de diana_k in Torturi, 18 Feb 2010 | 8265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri faina,
  • cacao,
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema:
  • 250ml frisca,
  • 200g mascarpone,
  • 3-4 linguri zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat
  • jeleu de zmeura
  • 300g zmeura,
  • 10g gelatina,
  • 3 linguri zahar
  • ornat
  • 1 plic de gelatina rosie
  • 100ml frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's day:

Blat:


Albusurile se mixeaza bine cu zaharul si se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoua.se coce in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la racit.


Pt sirop


150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom


Crema:


Frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia.


Jeleu:


Gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc,cand ajunge la fierbere se da la o parte .


Asamblare tort :


Blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza. Se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece. Cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat.


Punem gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si dam la rece, cand s-a inchegat bine scoatem forma si ornat cu frisca batuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

elena1988 1

10.02.2011, 16:04

Bya Ralu 1

13.02.2013, 13:01

babi5 1

16.12.2014, 07:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone