Tort cu afine si lamaie

de Oana in Torturi, 12 Aug 2015 | 2424 vizualizari

 

O nebunie este tortul asta! Aromat si dulce..mmm..Cine vrea o felie? 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • unt moale – 230 g
    • zahar tos – 250 g
    • zahar brun – 100 g
    • oua – 4 buc.
    • Extract de vanilie – 1 lingurita
    • faina – 360 g
    • praf de copt – 1 lingurita
    • sare – ½ lingurita
    • lapte batut – 240 g
    • afine – 300 g
    • lamai – 3 buc. mai mici
    Crema:
    • crema de branza – 225 g
    • zahar pudra – 350 g
    • unt moale – 115 g
    • frisca lichida – 30 ml
    • extract de vanilie – 1 lingurita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:



  • Cu ajutorul robotului de bucatarie bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos




  • Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica




  • Adaugati extractul de vanilie




  • Amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti putin cate putin peste compozitie




  • Adaugati zeama si coaja rasa de la cele trei lamai




  • Puneti laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa




  • Amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le apoi peste compozitia de blat




  • Impartiti compozitia in trei parti egale si coaceti pe rand trei blaturi, in aceeasi tava




  • Puteti folosi o tava rotunda de tort, cu pereti detasabili de 24 cm, tapetata cu hartie de copt




  • Coaceti blaturile la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra (faceti testul cu scobitoarea)




  • Lasati blaturile sa se raceasca pe un grilaj




  • Intre timp pregatiti crema




  • Mixati untul moale cu crema de branza, apoi adaugati zaharul, frisca lichida si vanilia




  • Lasati crema la frigider 30 de minute




  • Puneti primul blat de tort pe un platou, adaugati 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, puneti deasupra al treilea blat si imbracati tortul cu crema ramasa (puteti sa montati in tava de tort cu pereti detasabili, dar sa fie mai inalta)




  • Lasati la frigider cateva ore inainte de servire si decorati cu afine si coaja rasa de lamaie



 

TIPS-URI

1

Puteti adauga in crema un pliculet de intaritor de frisca daca vi se pare prea moale, insa se va intari la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

21.08.2015, 08:49

Combinatia perfecta!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:21

ancutsa 1

16.08.2016, 17:19

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza, afine si ciocolata