Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)

de mimmi in Torturi, 17 Iul 2012 | 2724 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat : (tava de aragaz)

  • 4 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 1 lingura ulei,
  • 6 linguri faina alba,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri zahar,

Crema de ciocolata ganache

  • 400 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 350 ml frisca lichida(va recomand frisca Megle),
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400):

Blat :


Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul si uleiul, pana se albesc,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el.


In albusuri adaugam,un praf de sare si cele doua linguri de apa,dupa care,ajutate de mixer,le 'batem' o spuma tare.


Le adaugam la galbenusuri,adaugam si faina alba cernuta si cu dosul unei linguri de lemn,amestecam usor de sus in jos(sa nu se lase albusul)pana se incorporeaza totul bine.


Pregatim cuptorul sa fie cald,tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si lasa sa se coaca cca 30min.


Cand s-a copt(facem testul cu scobitoarea,sa nu ramana nimic pe ea)rasturnam blatul cu grija pe un prosop umed si rulam,dupa care il lasam se se racesca.


Crema de ciocolata ganache:


Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba !O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.Daca se intareste prea tare,putem adauga cca 50 ml frisca batuta.


Asamblarea tortului.


Desfacem cu grija blatul,dupa care il taiem in 3 parti egale(avand grija de modul in care s-a rulat blatul).Ungem din belsug cu crema(lasam deoparte cateva linguri pentru a imbraca tortul),pregatim forma de tort si rulam usor prima foaie pe care o asezam in mijloc.Continuam cu a doua,pe care o asezam in continuarea primei foi si procedam la fel cu a treia foaie.Presam usor cu mana,invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.Dipa o ora,luam jos folia alimentara,imbracam tortul in crema ganache si ornam cu nuca.


Enjoy !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sim0na 1

18.07.2012, 20:32

Nu puteam sarbatorii decat cu un deliciu! La cat mai multe retete!!

Zamfira 1

18.07.2012, 21:47

butoiaurora76 1

19.07.2013, 13:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort spirala