Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo

de Gherca Daniela in Torturi, 9 Ian 2020 | 2845 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
Un tort foarte apreciat si gustos! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de ciocolata:
  • 60 g unt
  • 50 g ciocolata (50% cacao)
  • 75 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 85 g zahar
  • 15 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • Pentru foaia de blat:
  • 4 oua
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 400 g zmeura
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 100 g zahar
  • 8 g gelatina
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca cu apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Pentru mousse-ul de ciocolata:
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • Pentru mousse-ul de oreo:
  • 2 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 4 foi gelatina
  • 300 ml smantana pentru frisca + 2 lingurite zahar pudra
  • 8 biscuiti oreo sfaramati bine, bine
  • Glazura miror:
  • 75 g apa
  • 150 g zahar
  • 150 g glucoza
  • 100 g lapte condensat indulcit
  • 150 g ciocolata alba taiata bucatele
  • 10 g gelatina sau 5 foi
  • colorant verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo:

Pentru blat:
    Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
    Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
    Punem faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam totul foarte bine. La final, turnam ciocolata topita cu untul si omogenizam.
   Turnam compozitia rezultata intr-o tava detasabila de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.
   Cand este gata il scoatem si-l lasam sa se raceasca.

Pentru foaia de blat:

      Separam albusurile de galbenus.
      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
     Adaugam faina cu praful de copt cernute, amestecam, iar la final adaugam putina esenta vanilie pentru un plus de aroma.
    Turnam compozitia rezultata intr-o tava mare de aragaz pentru 15-20 minute sau facem testul cu scobitoarea.
   Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca direct in tava.

Pentru sirop:
     Punem pe foc, intr-un ibric apa cu zaharul si lasam la foc mare 2-3 minute , apoi dam deoparte, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca.

Pentru jeleu:
     Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece.
     Zmeura decongelata (am avut congelata) am incalzit-o impreuna cu zaharul, atat cat sa se topeasca granulele de zahar, apoi am blenduit bine si am trecut pasta obtinuta printr-o sita,  pentru a scapa de seminte.
    Punem din nou sosul pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si amestecam pana cand sosul a inceput sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca,
apoi adaugam gelatina pe care am bagat-o cateva secunde la microunda, pana a devenit lichida (nu sa fiarba), omogenizam totul bine si lasam sa se raceasca complet.
    Dupa ce s-a racit in totalitate si sosul incepe sa se intareasca il intindem repede pe foaia de rulada si lasam asa pana se intareste complet.

Pentru mousse-ul de ciocolata:
     Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.
    Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foile de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
    Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam.

Pentru mousse-ul de oreo:
    Punem gelatina la hidratat in multa apa rece.
    Intr-un ibric incalzim laptele impreuna cu vanilia pana ajunge la puncul de fierbere, apoi turnam in fir subtire peste galbenusuri (intr-un bol) si amestecam energic.
    Rasturnam din nou laptele in ibric si punem din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se umfla. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba topita si cand se mai racoreste
putin adugam si gelatina stoarsa bine de apa. Lasam sa ajunga la temperatura camerei.
    Separat mixam frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi adaugam compozitia racita impreuna cu biscuitii oreo sfaramati si omogenizam bine totul cu o spatula cu miscari de jos
in sus pentru a obtine un mousse aerat si spumos.

Asamblare:
      In aceeasi tava, asezam blatul, insiropam bine toata suprafata, pe urma turnam mousse-ul de ciocolata si dam la frigider pana se intareste.
     Intre timp, blatul pentru spirala il intoarcem invers si peste el turnam jeleul de zmeura ( sa nu se intareasca inainte de a-l turna peste foaie) si lasam asa pana se intareste complet.
    Taiem foaia de blat cu jeleul, fasii de 3cm si rulam prima fasie apoi o punem peste crema. Luam a 2-a fasie si o rulam in continuare. Procedam tot asa pana terminam toate fasiile de blat.
    Daca nu v-a ajuns blatul puteti pune pe margini piscoturi inmuiate in suc de portocale, sirop sau in lapte.

Peste blatul de spirala turnam si mousse-ul de oreo apoi dam tortul la congelator peste noapte.

Dimineata, pregatim repede glazura:
       Punem gelatina foi in apa rece, atat cat sa o acopere in totalitate.
       Intr-un ibric punem pe foc apa, zaharul si glucoza si lasam sa fiarba pana da cateva clocote. Dam deoaprte si lasam sa se racoreasca pana ajunge la o temperatura suportabila pentru gelatina, eu am pus un deget in sirop si daca nu m-a fript am pus gelatina stoarsa bine de apa si am amestecat pana s-a incorporat in sirop.
      Turnam amestecul rezultat peste ciocolata alba, pe care am rupt-o in bucati mici si amestecam energic pana aceasta se topeste.
      La final adaugam si laptele condensat impreuna cu colorantul, amestecam si lasam sa se raceasca complet.
     In tava de la aragaz asezam un gratar mai mare, iar peste punem tortul scos din tava.
     Turnam glazura racita peste tort si lasam asa pana se intareste bine, bine.

Ornam dupa imaginatie!
Dam la frigider cel putin 4 ore inainte de servire!
A fost tare gustos si apreciat!
Sper sa va fie de ajutor!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher