Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana in Torturi, 18 Ian 2018 | 12339 vizualizari

 

Azi facem un tort deosebit, elegant, perfect pentru o masa festiva. Are un blat moale de cacao, o crema fina de mascarpone si aromata cu cafea si portocala. O sa-i dau o forma diferita, va fi un tort in forma de spirala.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml espresso
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml espresso
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone:

Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece.

Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus.

Tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade C, aprox. 10 minute

Scoate tava din cuptor si rastoarna blatul pe un prosop umed. Ruleaza cu grija, cu tot cu hartia de copt si lasa-l sa se raceasca pana pregatesti crema.

Crema: Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana se inmoaie, apoi adauga smantana pentru frisca si mixeaza pana se ingroasa si amestecul devine pufos. Adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie. Opreste o treime din crema pentru decor.

Asamblare: Deruleaza blatul din prosop si indeparteaza hartia de copt. Taie apoi blatul in fasii egale, unge-le cu crema si ruleaza cate o fasie in continuarea celeilalte, pana obtii un tort. Imbraca-l apoi in crema ramasa, decoreaza-l cu glazura de ciocolata si crema si pune-l la frigider cateva ore.

Glazura: Pune cafeaua si smantana fierbinte peste ciocolata taiata marunt si amesteca pana se topeste. Glazureaza apoi tortul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure