Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata

de Constelatialeu in Torturi, 17 Apr 2015 | 3474 vizualizari

 

Azi 17 apr e ziua de nastere a celei mai bune prietene,ne stim de 34 de ani,wow,o tona de ani.......ea e Gabriela si Catalina e nepoata ei,care este nascuta maine pe 18, deci le-am cuplat pe amandoua intr-un tort....zic de acuma ca m-am straduit sa fac ceva frumos, mie nu prea-mi place.....nici nu sunt la parametrii de functionare, dar n-am scuza...in fine, mai bine scriu ce am prestat,ca sigur uit... Sectiunea si eu sunt curioasa cum este, dar maine o aflu,sper sa ajung cu tortul intact.....

 

INGREDIENTE

  • Blat galben
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de curcuma
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 si 1/2 linguri faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 si 1/2 lingura ulei
  • Sirop de capsuni ( facut de mine )
  • Crema ciocolata amaruie
  • 200 g ciocolata amara Schogetten
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 100 ml smatana dulce grasa,peste 40 % grasime
  • 3 foi gelatina
  • 60 g zahar pudra
  • 40 g cacao
  • Crema ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte schogetten
  • 250 ml frisca lichida Creme parisserie
  • 100 ml smantana dulce grasa,peste 40 % grasime
  • 3 foi gelatina
  • 60 g zahar pudra
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 100 ml smantana dulce grasa,peste 40 % grasime
  • 60 g zahar pudra
  • Jeleu de capsuni
  • 450 g capsuni congelate
  • 1/2 pahar cu sirop de capsuni
  • 1 si 1/2 lingura amidon
  • 1 foaie de gelatina
  • Pentru banda de ciocolata
  • o folie cu bule
  • 150 g ciocolata amara
  • Decor
  • frisca
  • floricele de martipan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata:

Blat galben :


Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se tapeteaza o forma de copt cu diametrul de 28 cm, se toarna blatul in forma si se da forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se taie in doua.


Blat maro :


Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se amesteca cu faina si cacaoa, la final se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace in aceiasi forma ca si blatul galben.


Crema de ciocolata amara :


Cele 3 foi de gelatina se pun la hidratat in apa rece. Ciocolata cu zaharul pudra, cacaoa, 100 ml smantana dulce si 50 ml frisca lichida se pun la topit, nu trebuie sa fiarba. Dupa ce s-a topit ciocolata, se trage de pe foc cratita se storc foile de gelatina si se adauga in ciocolata, se omogenizeaza. Se lasa la rece cca 30 min, apoi se adauga restul de frisca lichida batuta spuma tare.


Dupa ce am facut prima crema trecem la montarea tortului. Pe o farfurie asezam inelul formei de tort in care am copt blaturile, apoi asezam o folie alimentara. Asezam primul blat galben insiropat cu sirop de capsuni ( nu foarte mult),apoi asezam crema de ciocolata amaruie. Bagam farfuria la frigider si ne apucam sa pregatim crema a doua.


Crema de ciocolata cu lapte:


Se procedeaza la fel ca la prima crema. Dupa ce am pregatit crema scoatem din frigider farfuria, asezam blatul galben insiropat, asezam crema de ciocolata cu lapte si bagam din nou la frigider cat timp pregatim crema alba.


Crema de ciocolata alba:


Acelasi procedeu ca la cele doua creme. Dupa ce a facut crema scoatem farfuria din frigider, asezam blatul maro pe care l-am insiropat si turnam crema alba. Bagam la frigider si lasam pana a doua zi cand pregatim jeleul.


Jeleu de capsuni :


Capsunile le-am lasat la dezghetat de seara,apoi le-am pus intr-o cratita cu tot cu zeama lasata,am adaugat siropul de capsuni si am pus la fiert,pana a inceput sa dea in clocot,am adaugat amidonul si am amestecat bine.Mai lasam sa fiarba cateva minute.Tragem cratita deoparte si adaugam foaia de gelatina hidratata in apa rece.Omogenizam bine si apoi trecem tot continutul printr-o sita mai deasa.


Dupa ce s-a racorit suficient turnam jeleul peste tort si lasam sa se inchege.apoi ne apucam de ornat.


Topim ciocolata amara si o intindem pe folia cu bule ( n-am avut o folie de dimensiunea tortului si initial am zis ca o fac din doua bucati, dar m-am razgandit ), lasam sa se racoreasca cat sa putem sa lipim folia pe tort fara sa curga ciocolata. Dupa ce am lipit folia pe tort, am bagat 10 min la congelator sa se intareasca bine. Dupa ce s-a intarit am scos folia usor, apoi am ornat partea ramasa goala cu frisca si floricele de martipan.


 

TIPS-URI

1

rabdare, cam asta-i tipsul principal

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

T I M E A 1

18.04.2015, 23:42

Foarte frumos tort ai facut

gaby_duceag 1

21.04.2015, 16:51

bestial!
deci sectiunea e de nota 20!!!

mihaelar63 1

21.04.2015, 22:27

La multi ani sarbatoritelor Din sectiune vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata