Desert tort de ciocolata

de Lavinia in Torturi, 19 Dec 2012 | 93781 vizualizari

 

Pentru mine a fost tortul perfect de ciocolata, la aniversarea celor 18 ani :D

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Crema:
  • 600 g ciocolata
  • 50 g cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Crema: punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte).


Blat: mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua si mixam bine pana devine un amestec omogen. Tapetam o tava rotunda (26 cm) cu hartie de copt si coacem 3 blaturi separate, timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii).


Glazura: turnam frisca lichida fierbinte peste ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste ciocolata si obtinem o crema fina.


Asamblare: scoatem crema de la rece si o mixam pana devine spumoasa si se deschide putin la culoare. Punem un blat pe un platou, o treime din crema de ciocolata, al doilea blat, jumatate din crema ramasa si deasupra ultimul blat. Imbracam tortul in crema ramasa si decoram cu glazura de ciocolata.


Dam tortul la rece pentru cateva ore si e gata de servire!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

ianana 1

26.02.2014, 12:04

Buna lavinia!
Am incercat cu succes aceasta reteta a ta si ai mei o vor mereu. Este o fascinatie pentru mine si pentru ei. Iti multumim! Am facut o mica modificare in reteta si in loc de ciocolata am pus nutella. E fabulos tortul! Felicitari!!!!

Lavinia 1

27.02.2014, 07:42

Ma bucur din suflet ca ai incercat reteta mea si v-a placut!Multumesc pentru aprecieri

mihaela90 1

01.11.2014, 21:49

Nu se insiropeaza blaturile?Arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Mickey Mouse