Desert tort de ciocolata

de Lavinia in Torturi, 19 Dec 2012 | 88674 vizualizari

 

Pentru mine a fost tortul perfect de ciocolata, la aniversarea celor 18 ani :D

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Crema:
  • 600 g ciocolata
  • 50 g cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Crema: punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte).

Blat: mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua si mixam bine pana devine un amestec omogen. Tapetam o tava rotunda (26 cm) cu hartie de copt si coacem 3 blaturi separate, timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii).

Glazura: turnam frisca lichida fierbinte peste ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste ciocolata si obtinem o crema fina.

Asamblare: scoatem crema de la rece si o mixam pana devine spumoasa si se deschide putin la culoare. Punem un blat pe un platou, o treime din crema de ciocolata, al doilea blat, jumatate din crema ramasa si deasupra ultimul blat. Imbracam tortul in crema ramasa si decoram cu glazura de ciocolata.

Dam tortul la rece pentru cateva ore si e gata de servire!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

ianana 1

26.02.2014, 12:04

Buna lavinia!
Am incercat cu succes aceasta reteta a ta si ai mei o vor mereu. Este o fascinatie pentru mine si pentru ei. Iti multumim! Am facut o mica modificare in reteta si in loc de ciocolata am pus nutella. E fabulos tortul! Felicitari!!!!

Lavinia 1

27.02.2014, 07:42

Ma bucur din suflet ca ai incercat reteta mea si v-a placut!Multumesc pentru aprecieri

mihaela90 1

01.11.2014, 21:49

Nu se insiropeaza blaturile?Arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!