Desert tort de ciocolata

de Lavinia in Torturi, 19 Dec 2012 | 106465 vizualizari

 

Pentru mine a fost tortul perfect de ciocolata, la aniversarea celor 18 ani :D

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Crema:
  • 600 g ciocolata
  • 50 g cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Crema: punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte).


Blat: mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua si mixam bine pana devine un amestec omogen. Tapetam o tava rotunda (26 cm) cu hartie de copt si coacem 3 blaturi separate, timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii).


Glazura: turnam frisca lichida fierbinte peste ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste ciocolata si obtinem o crema fina.


Asamblare: scoatem crema de la rece si o mixam pana devine spumoasa si se deschide putin la culoare. Punem un blat pe un platou, o treime din crema de ciocolata, al doilea blat, jumatate din crema ramasa si deasupra ultimul blat. Imbracam tortul in crema ramasa si decoram cu glazura de ciocolata.


Dam tortul la rece pentru cateva ore si e gata de servire!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Lavinia 1

27.02.2014, 07:42

Ma bucur din suflet ca ai incercat reteta mea si v-a placut!Multumesc pentru aprecieri

mihaela90 1

01.11.2014, 21:49

Nu se insiropeaza blaturile?Arata super!

CofetariiBucatari 1

16.12.2017, 18:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)