Tort de mere cu scortisoara, stafide si ciocolata

de laura_n in Torturi, 10 Ian 2013 | 1692 vizualizari

 

Nu va povestesc cum a fost sa ating cioco, dar tortul a iesit excelent!
Am prestat doua, unul pentru acasa, unul pt parintii mei .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar brut
  • 5 lg faina
  • 2 lg pesmet
  • un borcan smantana grasa(800 gr)
  • scortisoara macinata
  • 6 mere
  • 2 cubulete de unt
  • stafide
  • bomboane cioco
  • 500 ml apa
  • 4 lg zahar brut (pt sirop)
  • 2 lg miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu scortisoara, stafide si ciocolata:

Se spala, se curata merele si se taie cuburi (nu aruncati cojile sau cotoarele)


Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.


Intr-un vas, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop. Dupa ce a fiert, lasam la racit si dupa ce s-a racit, eu am pus si doua linguri de miere.


Batem smantana pana obtinem frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.


Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatul cu sirop, mai presaram un pic de scortisoara si stafide, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra sau punem bomboane cioco; dam la rece pt cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu scortisoara, stafide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

11.01.2013, 23:50

ce bun trebuie sa fie!

Sim0na 1

12.01.2013, 12:21

deliciossss!!

laura_n 1

12.01.2013, 13:04

exceptand cioco,este tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat