Tort Tiramisu reteta cu crema

de cristina1985 in Torturi, 18 Feb 2017 | 1678 vizualizari

 

 Nu este Tiramisu reţetă originală, dar am plecat de aici

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 220 g faina
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 lg lapte
  • 1 1/2 lg Inka
  • 2 lg apa clocotita
  • Sirop:
  • 125 ml apa
  • 40 g zahar
  • 1 1/2 lg cu varf Inka
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lg lapte
  • 1 lg Inka
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta cu crema:

Tiramisu reţetă originală


Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La final, se toarna laptele si Inka dizolvata in cele doua linguri de apa fierbinte.


Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm. Se coc cam 20-30 minute fiecare.


Sirop: Se fierb 125 ml apa, cu 40 g zahar si 1 1/2 lg Inka. Se lasa la racit.


Crema: Se prepara o crema din galbenusuri, Inka si zahar pudra si lapte, la bain-marie. Se fierb, amestecand mereu, la foc mic, timp de 15 minute. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu mascarpone. Dupa a doua cutie (de mascarpone), incepe sa se intareasca crema.


Se insiropeaza primul blat, se pune crema, apoi urmeaza al doilea blat, iar se insiropeaza si se orneaza cu restul de crema. Daca nu va ajunge, puteti orna cu frisca. Va sfatuiesc sa nu presarati Inka peste crema, pentru ca nu are un aspect placut (asa cum am facut eu). Tortul se poate face si cu cafea sau nes, in loc de Inka.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

cristina1985 1

18.02.2017, 17:10

oanapl 1

18.02.2017, 18:58

Delicios!

cristina1985 1

20.02.2017, 21:23

Eu spun ca, este cel mai bun tort tiramisu pe care l-am gustat pana acum.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea