Tort cu blat de nuca si crema de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2013 | 1834 vizualizari

 

Azi e sarbatoare-n calendar,''Schimbarea la fata'',despre asta va povesteste Padre mai mult,e domeniul lui.Eu va povestesc ceva de genul,e ziua mea si am avut o tentativa de a-mi face un tortulet...nu-mi place,cand e vorba sa-mi fac mie ceva ,n-am chef,nu-mi iese,nu-mi place,ceva de genul asta.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 1 pachet de unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata zmeura
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Pt.ornat
  • frisca 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor pt. frisca( optional)
  • 50-60 g g zahar pudra
  • ''figurine'' din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de nuca si crema de zmeura:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se pune compozitia in ea,se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si se taie,eu l-am taiat in 4.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun la fiert,cand a dat in fiert se trage de pe foc si se adauga esenta,se lasa la racit.


Crema:


Ouale cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa,se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu untul,ce a fost lasat la temperatura camerei.Se omogenizeaza bine,apoi se adauga dulceata de zmeura.


Frisca: Smatana pentru frisca se mixeaza baine pana se intareste,se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.In cazul in care nu se bate bine putem adauga 1 intaritor de frisca


Asamblare:


Se taie blatul in 4 se siropeaza fiecare parte,apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca si ceva imaginatie,daca ai,daca nu Dumnezeu cu mila...eu n-am avut nici chef si nici prea mare imaginatie.

 

TIPS-URI

1

e bine sa pregatim blatul cu o seara inainte

2

smantana pentru frisca sa fie rece de la frigider ca sa se bata bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de nuca si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Aurelia 07_07 1

06.08.2013, 19:52

La

Aurelia 07_07 1

06.08.2013, 19:53

La Multi Ani Fericiti si sanatosi

Dana Cristea - pusikmea 1

06.08.2013, 21:50

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol