Tort cu mousse de piersici

de DanMonica in Torturi, 30 Sep 2012 | 2675 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat 

  • 4 oua 
  • 4 linguri de faina 
  • 4 linguri de zahar 
  • 1 plic praf de copt 
  • 2-3 linguri de nuca macinata

Mousse de piersici 

  • 1 compot de piersici (850 gr.) 
  • 2 oua 
  • 200 ml. frisca 
  • 150 ml sirop de piersici (din compot)
  • 20 gr. gelatina (am folosit 2 pachete foi Dr. Oetker) 
  • 2 linguri de zahar 
  • 4 linguri de lapte 
  • 4-5 linguri de nutella/finetti 
  • 2 banane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Pentru inceput pregatim blatul astfel:


frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma,


apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.


Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina


si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).


Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite,


dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.


Crema o pregatim astfel:


Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.


Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte


pana devin ca o smatana, pe care o lasam apoi la racit.


Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci


si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.


La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.


In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiete feliute.


Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici.


Dam tava la rece pentru cateva ore.


Dupa ce scoatem tava din frigider,


inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.


Eu am decorat tortul cu glazura facuta din


- 6 linguri de zahar


- 6 linguri de ulei


- 6 linguri de apa


- 2 linguri de cacao


Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,


amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.


Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

04.10.2012, 00:03

minunat, delicios exact pe placul meu!

sabiradu 1

06.10.2012, 22:34

Arata foserte bine tortul,sigur mose-ul este delicios.

DanMonica 1

11.10.2012, 09:13

a fost prima data cand am facut mousse si ne-a placut tare mult. abia astept sa mai fac si alte combinatii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata