Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

de katty in Torturi, 15 Mar 2021 | 813 vizualizari

 

Pentru ca ador prajiturile cu visine (daca ati observat) am pregatit un tort cu jeleu de visine si un mousse cu gust intens de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 2 oua
    • un praf de sare
    • 60 gr zahar
    • 45 gr faina
    • 15 gr cacao neagra
    • 5 gr praf de copt
    Jeleu de visine:
    • 350 gr visine
    • 3 linguri zahar
    • 2-3 linguri apa
    • 1 plic gelatina
    Mousse de ciocolata:
    • 200 gr ciocolata neagra
    • 125 gr lapte
    • 15 gr gelatina
    • 500 gr smantana 32% grasime
    • 100 gr zahar pudra
    Sirop:
    • 150 ml apa
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura lichior de cirese
    Glazura:
    • 80 ml frisca lichida
    • 120 gr ciocolata neagra
    Decor:
    • ciocolata rasa
    • inimioare de ciocolata
    • sticlute de ciocolata cu lichior
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra:

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara. Acoperim jeleul cu folie si deasupra si dam vasul la congelator pentru 1-2 ore.


Pentru blat mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.


Turnam compozitia intr-o forma de tort de 22 cm pe fundul careia am pus hartie de copt si ai carei pereti i-am uns cu unt. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.


Pregatim mousse-ul de ciocolata. Rupem ciocolata bucati si o asezam intr-un castron. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece sau lapte. Infierbantam laptele si il amestecam cu gelatina hidratata astfel: turnam cateva linguri de lapte fierbinte peste gelatina amestecand continuu, apoi turnam toata gelatina peste lapte. Laptele fierbinte cu gelatina o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu un tel, apoi lasam sa se racoreasca.


Intre timp batem smantana cu zaharul pudra cat sa se tina, apoi adaugam ciocolata. Amestecam usor cu o spatula.


Montam tortul in forma de tort in care am copt blatul. Asezam in partea de jos folie alimentara, iar pe pereti hartie de copt sau folie acetat daca dorim sa fie foarte netezi. Turnam in forma jumatate din mousse-ul de ciocolata, asezam jeleul pe care l-am scos din folie, apoi turnam restul de mousse. Asezam blatul de tort, pe care il insiropam usor.


Dam tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il scoatem si il intoarcem invers pe platoul de servire. Pentru glazura infierbantam frisca, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati. Amestecam bine si o lasam sa se racoreasca, apoi turnam peste tort. Decoram dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

18.03.2021, 19:14

arata tare bine!

Dulciuri cu Georgiana 1

20.03.2021, 22:12

Delicios!

mirela0911 1

21.03.2021, 20:12

Ce deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni