Tort cu crema de castane

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 1198 vizualizari

 

Un tort care mie imi place!!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 300 grame pireu de castane
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 240 gr lapte
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de castane:

Blat:

Eu am separat albusurile de galbenusuri si din cele 6 galbenusuri am oprit 3 la crema. Deci am facut blatul de tort..am batut albusurile spuma, am pus zaharul, galbenusurile, apoi am pus faina, cacao si praf de copt si am amestecat cu lingura de lemn. Am pus in tava (diametrul de 28 cm), in care am pus hartie de copt. Se lasa cam 40 de minute ...depinde de cuptor

Crema

Am pus laptele la fiert cu zaharul. Cand a inceput sa clocoteasca l-am turnat peste galbenusuri, apoi le-am pus pe foc mic pana s-a ingroasat. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca cu pireul de castane..pe rand..cate 2 linguri de crema. Se amesteca bine, apoi iar punem crema pana terminam. Se adauga esenta de rom.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Dea_Dea 1

21.03.2013, 22:45

Miha am inteles

Rocsi 1

22.03.2013, 13:16

Cred ca are un gust bun!

Ubulika 1

23.03.2013, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V