Tort 2012 cu crema de castane

de mimmi in Torturi, 11 Ian 2012 | 1629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema :
  • 500 g piure de castane
  • 150 g frisca lichida
  • Banda de ciocolata:
  • 300 g ciocolata
  • un cub de unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 2012 cu crema de castane:

Am facut un blat de tort din 6 oua, pe care l-am taiat in 3, am insiropat fiecare felie cu un sirop din apa calduta, zahar vanilinat si esenta de rom.

Pentru crema am folosit 500 g piure de castane, pe care l-am pisat cu o furculita, dupa care l-am omogenizat cu frisca lichida batuta.

Peste prima felie intindem uniform o parte din crema, peste punem a doua felie de blat, o parte din crema, ultima felie de blat. Imbracam tortul in crema si ornam dupa bunul plac. Pentru banda de ciocolata am folosit 350 g ciocolata topita pe bain-marie cu un cub de unt. Am intins ciocolata pe "punga speciala",am lasat-o sa se intareasca putin dupa care am lipit-o pe tort.

Tinem tortul 2-3 ore la rece

 

RETETA IN IMAGINI

Tort 2012 cu crema de castane-0
Tort 2012 cu crema de castane-1
Tort 2012 cu crema de castane-2
Tort 2012 cu crema de castane-3

COMENTARII (17)

diaconta

diaconta 1

12.01.2012, 21:24

Teo,banda de ciocolata o lasi sa se intareasca suficient incat s-o poti mula in jurul tortului,daca se intareste prea mult n-o mai poti aranja corespunzator
si eu am avut emotii,dar mi-a iesit bine de prima data cand am incercat

mimmi

mimmi 1

13.01.2012, 19:57

Teo,dupa ce o intinzi pe folie,o lasi sa se intareasca pana in momentul in care nu mai curge,dupa care o lipesti pe tortul imbracat in crema.

Teo

Teo 1

22.01.2012, 22:29

multumesc ,fetelor! mi-ati dat curaj sa incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!