Tort 2012 cu crema de castane

de mimmi in Torturi, 11 Ian 2012 | 1992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema :
  • 500 g piure de castane
  • 150 g frisca lichida
  • Banda de ciocolata:
  • 300 g ciocolata
  • un cub de unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 2012 cu crema de castane:

Am facut un blat de tort din 6 oua, pe care l-am taiat in 3, am insiropat fiecare felie cu un sirop din apa calduta, zahar vanilinat si esenta de rom.


Pentru crema am folosit 500 g piure de castane, pe care l-am pisat cu o furculita, dupa care l-am omogenizat cu frisca lichida batuta.


Peste prima felie intindem uniform o parte din crema, peste punem a doua felie de blat, o parte din crema, ultima felie de blat. Imbracam tortul in crema si ornam dupa bunul plac. Pentru banda de ciocolata am folosit 350 g ciocolata topita pe bain-marie cu un cub de unt. Am intins ciocolata pe "punga speciala",am lasat-o sa se intareasca putin dupa care am lipit-o pe tort.


Tinem tortul 2-3 ore la rece

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 2012 cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

diaconta 1

12.01.2012, 21:24

Teo,banda de ciocolata o lasi sa se intareasca suficient incat s-o poti mula in jurul tortului,daca se intareste prea mult n-o mai poti aranja corespunzator
si eu am avut emotii,dar mi-a iesit bine de prima data cand am incercat

mimmi 1

13.01.2012, 19:57

Teo,dupa ce o intinzi pe folie,o lasi sa se intareasca pana in momentul in care nu mai curge,dupa care o lipesti pe tortul imbracat in crema.

Teo 1

22.01.2012, 22:29

multumesc ,fetelor! mi-ati dat curaj sa incerc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca