Desert tort de ciocolata si banane

de miremirc in Torturi, 5 Sep 2012 | 33169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt moale
  • 180 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 20 g cacao
  • 2 linguri lapte
  • Crema :
  • 400 ml frisca Hulala
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri miere
  • 6 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata si banane:

Blat : Intr-un castron mixam untul cu 100 g zahar, apoi adaugam galbenusurile pe rand.


Separat, in alt castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar. Albusurile spuma tare le rasturnam peste crema de galbenusuri de mai sus. Adaugam si cele 2 linguri cu lapte.


Dupa ce omogenizam compozitia (cu o lingura, prin rasturnare de jos in sus), adaugam faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (tot cu lingura). Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort cu margini detasabile, cu diametrul de 25 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20-25 minute. Verificam cu scobitoarea, lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem. Partea de deasupra am taiat-o mai subtire, deoarece o vom sfarama peste tort, iar restul de blat in 2 parti egale.


Crema : Punem pe foc mic, intr-o craticioara cu fund dublu, 200 ml frisca lichida si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere. O luam de pe foc si adaugam untul, mierea si ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam pana omogenizam compozitia.


Lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 2 ore, dupa care o mixam spuma. Peste aceasta crema adaugam 200 ml frisca Hulala batuta tare.


Asamblare : blat - 6 banane decojite si taiate pe lung - 1/2 crema - blat - invelim in crema- blat sfaramat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:14

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:49

reisnaor_2006 1

08.10.2014, 14:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Minge