Desert tort cupola cu vanilie si caramel

de Lavinia in Torturi, 9 Mai 2013 | 72971 vizualizari

 

A iesit peste masura asteptarilor mele, super buna si aspectuoasa:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua mici
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri sirop de caramel
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema :

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina alimentara(1 plic)
  • 2 linguri esenta de vanilie

Caramel:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata alba rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cupola cu vanilie si caramel:

Blat: Am facut un sirop de caramel din 3 linguri de zahar caramelizate si stinse cu 50 ml apa .


Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul pudra si am mai mixat 2-3 minute.


Am adaugat galbenusurile, uleiul, faina iar la sfarsit siropul caramel racit.


Am tapetat o tava (20 cm ) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute (testul scobitorii).


Crema: Am fiert galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana s-a topit zaharul.


Am hidratat gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am amestecat pana s-a topit gelatina.


Am batut frisca bine cu esenta de vanilie apoi am adaugat crema de galbenusuri.


Am tapetat un castron/vas (20 cm) cu folie si am pus jumatate din crema.


In restul de crema am pus crema de caramel racita (am caramelizat zaharul apoi l-am stins cu frisca lichida si am mai fiert 4-5 minute pana a prins consistenta si s-a topit zaharul).


Peste crema de vanilie din castron am pus crema de caramel si am nivelat bine. Am acoperit cu blatul si am dat la frigider pentru minim 3-4 ore.


Am rasturnat cupola pe un platou, am indepartat folia si am decorat cu frisca batuta bine cu mascarpone si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cupola cu vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

babi5 1

27.01.2014, 14:35

Gicuta69 1

03.09.2014, 16:00

la favorite!!

dantes 1

08.04.2016, 08:57

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Castel