Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura

de Ligia Bxl in Torturi, 24 Ian 2016 | 2736 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 16 oua
  • 16 linguri de lapte
  • 32 linguri rase de zahar
  • 26 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 200 g de zmeure(de pus peste crema)

Pentru mousse de zmeure:

  • 500 g zmeure
  • 6 foi de gelatina
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida

Pentru ornat:

  • margarina vegetala amestecata cu zahar pudra pentru ungerea tortului inainte de a-l imbraca cu pasta de zahar
  • 1,5 kg pasta de zahar mov deschis
  • bilute-bomboane
  • pasta de zahar alba ptr scris
  • o floare si fluturasi (decor la alegere)

Pentru insiropat:

  • suc de fructe naturale
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri, care se mixeaza cu un praf de sare iar galbenusurile le punem intr-un bol cu plicul de praf de copt, acestea se amesteca si in timp ce batem albusurile cu zaharul le lasam putin la crescut.


Cand albusurile sunt bine batute (fara sa cada din castron cand il intoarcem cu fata in jos)se adauga galbenusurile si praful de copt.


Se amesteca bine cu mixerul, apoi adaugam laptele, se amesteca din nou.


La final se amesteca cu o spatula usor faina si cacaoa cernute apoi aceasta copozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.


Se da la cuptor ptr coacere.Se face testul cu scobitoarea.


Crema de mascarpone:


Se amesteca crema mascarpone cu mixerul intr-un vas cu zaharul pudra.


In alt vas se bate frisca lichida si la final se amesteca cu crema mascarpone usor cu o spatula.


Mousse de zmeura:


Se pune gelatina intr-un vas la hidratat cu putina apa.


Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si se dau la fiert.


Dupa fierbere se da de pe foc si se pune gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva.Se lasa la racit.


In acest timp se mixeaza zmeura pana devine piure si se trece printr-o sita pana se separa de seminte.


Acestea se amesteca cu compozitia obtinuta.


Se bate frisca lichida si se toarna putin cate putin din compozitia obtinta cu zmeure,se amesteca usor cu o spatula.


Asamblarea tortului:


Se taie blatul in 3 (daca nu se pot obtine 3 parti se mai poate face un blat, depinde de dimensiunile tavii (a mea este una foarte mare).


Se pune o parte din blat pe un platou, apoi il insiropam si se pune mousse de zmeura care il intindem cu o spatula.


Peste se pune alt strat de blat care se insiropeaza.


Se pune crema de mascarpone, se intinde uniform cu o spatula si peste crema se pun zmeure din loc in loc.


Se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza din nou.


Dupa asamblare se unge tortul cu putina compozitie (margarina vegetala+zahar pudra).


Se imbraca tortul cu pasta de zahar (aceasta se intinde cu un rulou pe planul de lucru unde a fost presarat zahar pudra ca sa nu se lipeasca).


Se fac formele d-inainte (depinde de forme, unele se pot face dupa, iar cele mai complicate se pot face inainte cu 1 zi doua sau chiar mai mult.








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

26.01.2016, 21:02

Ligia Bxl 1

19.02.2016, 12:06

multumesc,Mirela si mie i-mi place movul si sa-l asortez bine ca sa iasa in evidenta

Ligia Bxl 1

01.03.2016, 14:03

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si ananas