Tort cu mouse de capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 29 Mai 2010 | 4697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • putin colorant alimentar
  • un praf de copt
  • pt mouse:
  • 300 g capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 lingurite zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina
  • pt decor:
  • un pliculet tort jeleu rosu
  • frisca
  • boboci de trandafir din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mouse de capsuni:

Pregatim blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara ( am facut eu ) tapetata cu faina, turnam o picatura colorant alimentar, apoi cu o forculita imprastiem culoare prin toata tava si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Pregatim mouse-ul astfel:


Mixam frisca.


Pasam capsunile, apoi le mixam impreuna cu zaharul, dupa care amestecam cu frisca si mixam pana se omogenizeaza compozitia.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.


Incorporam si gelatina in crema si o punem la rece .


Dupa ce s-a racit blatul si crema s-a inchegat putin, taiem blatul in 2, le insiropam si punem cate un strat de mouse de capsuni pe fiecare.


Deasupra punem jeleul pregatit conform instructunilor de pe pachet si ornam cu frisca si cu bobocii de trandafir ( am pus si cateva poze ca sa vedeti cum am facut bobocii)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Dana Cristea - pusikmea 1

31.05.2010, 16:41

ina bobocii sunt din fondant, vezi reteta aici
http://www.bucataras.ro/retete/7480/fondant-marshmallow.html

mena29 1

01.06.2010, 09:18

Dana pana am ajuns eu cred ca au mai ramas doar trandafirasii,felicitari si cinci furci

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 09:54

multumesc mena, sa sti ca mai unul prin frigider, nu m-am indurat sa- arunc, il folosesc la altceva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments