Desert tort Vali 49

de Constelatialeu in Torturi, 21 Oct 2017 | 2168 vizualizari

 

M-a atentionat ''vezi ce tort imi faci, nu eschibitii din alea de`ale tale ''....asa ca i-am facut ceva clasic, blat cu nuca insiropat, crema de ciocolata.....m-am inspirat de la bucataras Tuxedo.....

 

INGREDIENTE

  • Blat 26 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri pline cu zahar
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • 5 linguri pesmet fin
  • 5 linguri cu varf faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 500 g unt Pilos 82% grasime
  • 180 g zahar
  • 160 g cacao
  • 280 ml lapte
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • Crema pentru ornat
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Decor
  • bomboane trufe
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Vali 49:

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit. Separat am amestecat faina, pesmetul, nuca macinata si praful de copt. Incorporam in galbenusuri ingredientele uscate, alternand cu albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus, continuam asa pana terminam ingredientele uscate si albusul batut spuma. Compozitia o turnam in forma tapetata, dam forma la cuptorul preincalzit cca 30-40 min, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor sise lasa la aracit pana a doua zi . A doua zi il taiem in 4 parti.


Sirop: La fel si siropul il facem cu o seara inainte. Punem la fiert apa cu zaharul, cand incepe sa dea in clocot tragem de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.


Crema : Untul se scoate de seara din frigider. Cand este moale il mixam bine. Intr-un castronel de inox punem cacao, zahar si lapte , omogenizam si apoi pe baie de abur pana se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca. Am pus castronul in chiuveta cu apa rece sa grabesc racirea. Apoi luam din crema de cacao cate o lingura si o incorporam in untul moale, procedam asa pana terminam toata crema de cacao.


Crema decor : Intr-un castron de inox rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si punem pe baie de abur pana se topeste ciocolata, atentie nu trebuie sa fiarba. Se lasa la rece in frigider, apoi se mixeaza bine.


Asamblare : Asezam pe un platou prima foaie de blat, o insiropam bine si intindem crema peste , asezam foaia a doua o insiropam punem crema, foaia a treia insiropata, intindem crema si ultima foaie blat si imbracam tortul cu crema ramasa. Punem intr-un posh crema pentru decor si ornam cum ne trece prin cap, apoi ''aruncam'' si niste trufe si putem sa asteptam musafirii sau nu......:)))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Vali 49" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

22.10.2017, 17:54

La mulți ani cu sănătate și multe bucurii alături de cei dragi!

kytz 1

23.10.2017, 13:15

Un tort potrivit pentru o așa aniversare! La mulți ani, soțului!!! Felicitări, Cleme!

anca_rm 1

24.10.2017, 09:05

Un tort foarte bun . La multi ani !!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello