Tort diplomat

de crisad in Torturi, 16 Oct 2009 | 18896 vizualizari

 

ieri am sarbatorit ziua mea de nastere si am preparat pt invitatii mei un tort diplomat cu portocala si fructe

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 2 cani de lapte
  • 1 cana zahar
  • 1/2 kg frisca(eu am folosit hulala)
  •  3 pliculete gelatina dr oetker
  • fructe(portocale ananas (din compot am folosit eu) kiwi
  • piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

intai se pregateste vasul in care se va prepara tortul .(eu am folosit un vas rotund ) 

se imbraca toata suprafata vasului cu folie si sa treaca putin de margini .gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte  . galbenusurile se freaca spuma cu zaharul  iar restul de lapte se pune la fiert se amesteca putin lapte fierbinte cu spuma de oua (pt a se aduce la temperatura )apoi incet se rastoarna  peste lapte si se amesteca pana se ingroasa  ca o ciulama . se lasa aceasta crema sa se racoreasca .in aceasta crema se pune gelatina  crema tb sa fie calda  cat poti tine degetul in ea pt a se amesteca bine gelatina

in timp ce amestecam in crema am pus la robot si frisca sa se bata pt a castiga timp  care se pune apoi la frigider

am taiat felii  pt ornat cam 4 portocale mari  pe care le-am fiert pt cateva minute (cam 3 ) in apa simpla si inca 3-4 minute in alta oala cu sirof de zahar  .dupa ce se scot si se racesc se imbraca peretii vasului  cu portocale

crema de oua se amesteca cu frisca si se rastoarna jumatate din cantitate peste portocale ( in crema nou formata eu am amestecat   si cuburi din feliile fierte de  portocala care au ramas ) se adauga fructe taiate cubulete ananas si kiwi am folosit si apoi restul de crema

deasupra se aseaza piscoturi trecute f usor prin siropul de la compotul de ananas

se da la frigider inainte de fi servit

 

TIPS-URI

1

tortul l-am facut de miercuri pt joi sa se "odihneasca" o noapte la frigider   si desi mi-am facut temele (am facut si ceva poze  ) nu le pot incarca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Senzational