Tort cu mousse de pepene galben

de Georgyana in Torturi, 25 Iul 2012 | 3001 vizualizari

 

Un tort perfect pentru o zi calda de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pepene galben
  • 300 g frisca batuta
  • 4 linguri gelatina
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • banuti de piscoturi sau blat simplu + sirop pentru insiropat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de pepene galben:

Eu am avut doi pepeni mai mici si am pus unul si jumatate, iar restul l-am pastrat pentru ornat.


Gelatina se pune la umflat in apa. Pepenele se curata si se taie cuburi, apoi se pune intr-un blender pana devine piure. Se pune la fiert impreuna cu zeama de lamaie pana da in clocot apoi se opreste focul si se adauga gelatina. Se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se pune frisca lingura dupa lingura.


Se aseaza intr-o tava (22 cm) banuti insiropati sau blat insiropat apoi se toarna piureul si se da la rece pana a doua zi.


Se orneaza dupa preferinta. Eu am taiat felii subtiri si am scobit bilute din pepene.


Este un tort foarte aromat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bunica 1

30.04.2013, 07:12

La multi ani!

MIUTA 1

30.04.2014, 11:57

La multi ani fericiti !

Georghiouadriana23 1

30.04.2014, 12:53

la multi ani :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"