Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"

de Merisor in Torturi, 29 Aug 2012 | 4685 vizualizari

 

Este o reteta proprie asa ca pot sa-l denumesc cum vreau, nu?

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri faina
  • sare
  • Pentru crema:
  • 4 felii mari de pepene galben
  • 500 gr frisca lichida
  • 4 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • Pentru ornat caramel din:
  • 25 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 150 gr nuci taiate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei":

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa minerala si am scos telul. Am folosit in continuare o lingura de lemn. Am adaugat pe rand galbenusurile amestecand usor sa nu se lase compozitia, apoi uleiul, nuca macinata, dar nu prea fin. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Am uns o forma detasabila de tort( 25 cm diametrul), am turnat compozitia introdus-o in cuptor. Am copt 35 de minute la temperatura de 180 grade.

Intre timp am facut crema. Pepenele l-am curatat, l-am taiat bucati si l-am trecut prin blender. Frisca am batut-o cu mixerul, apoi am amestecat-o cu pepenele.

Am adaugat si doua linguri de zahar farin pentru ca nu mi s-a parut suficient de dulce, apoi am stors putina zeama de lamaie si am amestecat.

Am dat vasul cu compozitia la frigider pana s-a racit blatul de tort. Cand acesta a fost rece, am taiat in doua, dar nu in mod egal, am lasat mai mult la blatul pe care l-am asezat primul in forma in care s-a copt.

Am insiropat putin cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom.

Am pus gelatina intr-un ibric si am turnat apa rece peste ea, cam cu un deget deasupra ei mai multa apa. Am lasat cateva minute sa sa umfle, apoi am pus-o la topit la foc moale amestecand continuu. Dupa ce s-a lichefiat am turnat-o fierbinte peste crema si am amestecat cu mixerul repejor la viteza mare pentru a se omogeniza bine gelatina cu crema. Am impartit crema in doua parti. Prima parte am rasturnat-o imediat peste blatul insiropat, iar in a doua parte am adaugat 4 linguri de cacao, am omogenizat si am rasturnat-o imediat peste crema cealalta. Am nivelat, am pus celalalt blat, insiropat si el, deasupra si am introdus imediat la frigider acoperita cu folie alimentara. Am lasat aproximativ doua ore. 

Intre timp am facut si caramelul. Am pus zaharul intr-un vas pe foc, iar in alt vas untul si laptele tot pe foc. Cand zaharul s-a diluat, am pus laptele cu untul topit si am mai lasat pe foc, mestecand continuu pana s-a dizolvat tot zaharul, apoi am adaugat nuca taiata marunt si am lasat la racit.

Dupa ce s-au inchegat cremele, am scos tortul din frigider si am turnat caramel deasupra. Am mai ornat si cu putin ness.

Crema cu cacao a iesit putin amaruie, iar cealalta dulceaga simtindu-se aroma pepenelui galben.

La multi ani, Dia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

30.08.2012, 09:25

Bravo!

T I M E A 1

30.08.2012, 10:16

ce tort bun si aromat!

Lau 1

30.08.2012, 13:36

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de pepene galben