Tort curcubeu

de ianculubita in Torturi, 7 Mar 2013 | 2127 vizualizari

 

Dragii mei "bucatarasi";incet,incet,am ajuns si eu la reteta 300 iar pentru acest eveniment dar si pentru ziua de 8Martie,Va urez un LA MULTI ANI calduros si va invit la o feliuta din acest delicios tort!!!
Este fara crema,doar blaturile pufoase!!

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri de oua mari
  • 1 cana faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 esenta de migdale
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • Glazura
  • 1 cana de smantana pentru frisca
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 1 cana zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort curcubeu:

Albusurile batute spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, aromele, zaharul treptat apoi faina adaugata cu lingura; dupa ce am omogenizat totul, impartim compozitia in 3 boluri adaugand colorantul dorit, dupa care rasturnam in forma neunsa, cu grija sa nu se amestece; lasam la cuptor 30-35 minute, facand testul cu scobitoarea;


Pentru glazura,dam in clocot smantana, dam deoparte, incorporam fulgii de ciocolata, amestecam pana se raceste intr-un vas cu gheata sau apa rece, adaugam treptat zaharul si batem cu telul pana se ingroasa, dupa care imbracam tortul si-l decoram dupa preferinta.


Fiind forma nou achizitionata, nu am impartit compozitia si nu mi-au iesit blaturile egale; oricum forma este destul de mare si trebuiau dublate ingredientele; poate cu o alta ocazie.

 

TIPS-URI

1

daca aveti o forma, indiferent din ce material si nu putem da cu cutitul pe margini, rasturnam forma pe un platou si o infasuram cu un prosop umed si o lasam asa pana ce prajitura cade singura.

2

glazura daca este prea subtire, mai adaugam zahar, daca este prea groasa, mai adaugam putin lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diana_k 1

07.03.2013, 15:20

si frumos si bun tortul

Rocsi 1

08.03.2013, 20:47

Tortul este minunat La multi ani pentru 8 Martie si la cat mai multe retete

Bya Ralu 1

13.03.2013, 20:42

excelent arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema Stracciatella si capsuni