Tort de clatite cu ciocolata si frisca

de ralu_ca in Torturi, 2 Iun 2013 | 9439 vizualizari

 

Cand am vazut reteta, mi s-a parut absolut senzational si delicios si nu am ezitat sa-l incerc. A meritat!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar tos
  • esenta rom
  • praf sare
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 cani faina
  • 600 ml apa minerala
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 cescuta lapte dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si frisca:

Pentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite.


Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata alba maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru 1 ora. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul.


Am uns clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se aseaza una peste alta pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra ( cu laptele ) topita si se decoreaza cu frisca. Tortul se lasa la frigider cateva ore, dupa care se poate servi. Este ceva delicios!


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

03.06.2013, 11:11

super bun

Sim0na 1

03.06.2013, 11:12

bun tare!

Krystyan Trendy 1

23.05.2014, 11:25

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite