Tort de clatite cu ciocolata si frisca

de ralu_ca in Torturi, 2 Iun 2013 | 11489 vizualizari

 

Cand am vazut reteta, mi s-a parut absolut senzational si delicios si nu am ezitat sa-l incerc. A meritat!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar tos
  • esenta rom
  • praf sare
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 cani faina
  • 600 ml apa minerala
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 cescuta lapte dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si frisca:

Pentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite  (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite.

Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata alba maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru 1 ora. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul.

Am uns clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se aseaza una peste alta pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra ( cu laptele ) topita si se decoreaza cu  frisca. Tortul se lasa la frigider cateva ore, dupa care se poate servi. Este ceva delicios!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale