Tort cu frisca

de Valclaudia in Torturi, 21 Sep 2013 | 6109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de casa
  • 6 linguri de zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina zeama de lamaie (cca 1 lingurita)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 1/2 sticluta esenta de lamaie,
  • 50-60 ml apa
  • Umplutura:
  • 1/2 l frisca vegetala
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • arome dupa preferinta (eu am folosit praf pentru jeleu pe care l-am amestecat cu frisca)
  • inimioare colorate
  • zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Pentru prepararea blaturilor separam albusurile de galbenusuri. Cantitatea de zahar o impartim in doua; batem mai intai albusurile spuma cu zaharul si praful de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam apa minerala, praful de copt stins in zeama de lamaie.


Incorporam albusurile si faina in compozitia de galbenus, amestecand cu grija, de jos in sus cu o lingura de lemn.


Aceasta compozitie se imparte in doua, se coc la foc potrivit intr-o craticioara mica in diametru. Dupa testul cu scobitoarea scoatem blaturile din forma (craticioara) si le lasam la racit pana a doua zi.


Dupa ce s-au racit complet, adica a doua zi, blaturile se taie in doua.


Frisca rece, proaspat scoasa din frigider in care a stat cel putin o noapte se mixeaza la viteza mare impreuna cu intaritorul pentru frisca. Impartim cantitatea de frisca obtinuta in functie de aromele pe care dorim sa le folosim (eu am folosit doar doua arome)


Preparam un sirop din zahar ars (topim intr-un ibric zaharul, il lasam sa devina aramiu, adaugam cu grija apa si estenta de lamaie, lasam pe foc pana se topeste complet zaharul, dupa care lasam sa se raceasca complet).


Asezam 1 bucata de blat pe un platou peste care am presarat in prealabil putin zahar tos. Insiropam blatul. Ungem blatul cu un strat generos de frisca aromata, adaugam cel de-al doilea blat, insiropam, ungem un nou strat de frica,cu alta aroma. Procedam la fel pana cand asezam si ultimul blat (al patrulea).


Imbracam tortuletul in frisca, decoram dupa inspirate si lasam la rece cel putin o ora inainte de servire.


Pofta buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

22.09.2013, 14:50

Ce frumos si vesel Bravo Claudia!

Corinuta 1

22.09.2013, 15:10

diaconta 1

22.09.2013, 20:51

ce tort iubaret ai facut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si frisca