Aperitiv tort de clatite sarate

de costi7hector in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2017 | 4343 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri, am reusit sa folosesc si eu ingredientul secret: ciupercile.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina integrala
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa
  • 125 ml ulei din care 50 ml pentru prajit
  • un praf de sare
  • 500 g ciuperci
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • 250 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tort de clatite sarate:

Aluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un aluat cu o consistenta lichida. 

Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi o ungem cu ulei si adaugam aluatul cu un polonic, rotind tigaia astfel incat aluatul sa formeze un strat uniform pe toata suprafata tigaii. Cand marginile clatitei devin aurii, o intoarcem pe partea celalata si o lasam pana se rumeneste usor. Repetam procedeul pana terminam aluatul.

Umplutura: Taiem pieptul de pui in bucati potrivite, tocam ceapa si ciupercile. Incingem putin ulei intr-o oala si punem carnea la calit. Dupa ce se albeste, adaugam ceapa si ciupercile, sare si piper, dupa gust. Amestecam si lasam la foc mic pana se evapora apa lasata de ciuperci, apoi adaugam circa 5 linguri de smantana si amestecam. Lasam pe foc pentru inca aproximativ 5-10 minute si oprim focul. Dupa ce se racoreste un pic, blenduim compozitia pana se face o pasta.

Ungem un vas de yena cu putin unt, asezam o clatita, o ungem cu pasta de ciuperci si carne, asezam alta clatita si toa asa, repetam procedeul pana umplem vasul de yena, avand grija ca deasupra sa fie clatita. Radem cascavalul, il amestecam cu smantana ramasa si cu mararul tocat. Amestecul rezultat il punem peste tortul de clatite si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 20 de minute.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

daca aveti nevoie de ajutor, chemati-l pe Batchild :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort de clatite sarate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu somon afumat