Desert tort Maresal Joffre

de MotanLaOale in Torturi, 10 Noi 2015 | 18327 vizualizari

 

Este facut dupa reteta cofetariei Capsa, cu mici modificari, evident. Este tortul joffre pe care il mancam in copilarie la cofetarie. Il dedic tuturor bucatarasilor, din pacate doar virtual, cu ocazia implinirii a 5 (cinci) ani de cand Motan bantuie pe aici, zi de zi, de dimineata si pana in miez de noapte. Au trecut repede, cu bucurii, si intalniri de neuitat cu prieteni dragi, cu retete mai putine ca Motanul cam sufera de lene, stiti asta, nu? :)))) Supararile nu se pun, rare si nesemnificative. Si pentru ca se face foarte usor, fiind nevoie doar de rabdare, si asteptare il pun si pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.

 

INGREDIENTE

  • Ganache de ciocolata:
  • 600 g ciocolata cu 52% cacao
  • 600 g frisca naturala lichida minim 30% grasime
  • 100 g unt 82% grasime
  • Blat Langues de chat (Limbi de pisica):
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt 82% grasime
  • 100 g faina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • un praf sare
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu 52% cacao
  • 75 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
  • Ornat:
  • banuti de ciocolata Green Sugar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Maresal Joffre:

Blat: Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia.


Se pune compozitia intr-un posh cu cap dreptunghiular subtire. Se tapeteaza fundul unei forme de blat (diametru 24 cm) cu hartie de copt. Se pune jumatate de compozitie in forma cu miscari circulare cu pasul in strat foarte subtire (2-3 mm).


Se niveleaza suprafata, se egaleaza grosimea si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute pana devine auriu pe margini.


Se scoate din forma si se las ala racit pe un tocator de lemn. Se va intari prin racire. La fel se procedeaza si cu a doua foaie de blat.


Atentie, sa nu fie facute prea groase pentru ca nu se coc la mijloc si se ard pe margini.


Eu am facut compozitie dubla, si bine am facut, deoarece am stricat prima foaie si am facut si niste limbi de pisica pentru mancat.


Ganache de ciocolata: Se pune frisca naturala intr-o cratita si se pune pe foc mediu sa se incalzeasca. La primele semne de fierbere, pe margini, se stinge focul. Se pune ciocolata rupta bucati in cratita si se lasa fara sa se amestece 10 minute.


Dupa 10 minute se amesteca cu un tel pana se topeste toata ciocolata si compozitia isi schimba consistenta si culoarea in maro inchis. Se adauga si untul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca si se introduce in frigider pentru 3-4 ore cel putin. Eu l-am lasat de seara pana dimineata. Crema rece se mixeaza 2-3 minute sa-si schimbe consistenta si culoarea si devine pufoasa.


Asamblare: Se pune o foaie de blat pe un platou si se pune crema pe ea, niveland pe margini sa pastram forma si dimensiunea.


Se pune deasupra a doua foaie de blat, se preseaza putin sa se indrepte si se niveleaza marginile. Se introduce iar in frigider pentru 2 ore.


Glazura: Se incalzesc ingredientele la foc mic amestecand pentru omogenizare. Se lasa la racit si cand se ingroase putin se toarna pe tort incepand din centrul lui si lasand sa curga pe margini.


Eu l-am lasat asa simplu, doar pe margini am pus niste banuti de ciocolata, mai mult sa delimitez feliile la taiere.


Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi 2-3 ore la frigider.


Se poate taia, dupa atat de multa asteptare, cu un cutit subtire si ascutit.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Maresal Joffre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

MotanLaOale 1

25.10.2017, 10:58

Multumesc

dantes 1

26.10.2017, 06:56

Delicios!

MotanLaOale 1

26.10.2017, 11:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort fluture