Tort Cars

de nadina73 in Torturi, 5 Ian 2011 | 3525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750g biscuiti
  • 225 g nuca de cocos
  • 375 g unt
  • 300 g zahar
  • 225 ml apa
  • 6 linguri cacao
  • 150 zahar pudra
  • 2 sticlute esenta de rom
  • Decor:
  • 750 ml frisca
  • 1 folie de zahar  cu  Cars
  • bombonele
  • 4 linguri zahar
  • alune macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cars:

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu cacaoa si esenta de rom. Se pune apa la fiert cu zaharul pana se obtine un sirop bine legat. Se pune siropul caldut si 200 g unt si se amesteca bine cu biscuitii. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul pudra si 175 g unt. Se pune intr-o tava cu pereti detasabili jumatate din compozitia de biscuiti, se niveleaza dupa care se pune crema cu cocos, se niveleaza si se pune cealalta jumatate de biscuiti.

Se da la rece 1-2 ore dupa care se scoate forma si se rastoarna pe un platou dupa care  imbraca cu frisca.

Frisca se bate bine cu zaharul pana se intareste foarte bine. Se scoate tortul de la frigider, se ia forma de pe el si se imbraca cu frisca. Deasupra se pune  forma de zahar cu Cars (se apasa usor, se va inmuia de la frisca in aproximativ 30  minute) si se decoreaza cu frisca, bombonele si alune.

Ce-i drept se taie putin mai greu feliile, dar la fel de bine se poate face si rulada. Se intinde compozitia de biscutiti pe o folie se pune crema de cocos si se ruleaza strans, se da la rece si se taie feliute.

LA MULTI ANI ! comoara noastra  Dragos


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Cars-0
Tort Cars-1
Tort Cars-2
Tort Cars-3
Tort Cars-4

COMENTARII (29)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 16:08

arata super

jolygina

jolygina 1

03.03.2012, 19:43

arata super ,la multi ani baiatului ,sunt convinsa ca si lui alex al meu i-ar fi blacut

dakris

dakris 1

12.02.2013, 14:20

foarte frumos! de unde ai luat folia pt decor?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53