Tort Cars

de nadina73 in Torturi, 5 Ian 2011 | 3732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750g biscuiti
  • 225 g nuca de cocos
  • 375 g unt
  • 300 g zahar
  • 225 ml apa
  • 6 linguri cacao
  • 150 zahar pudra
  • 2 sticlute esenta de rom
  • Decor:
  • 750 ml frisca
  • 1 folie de zahar  cu  Cars
  • bombonele
  • 4 linguri zahar
  • alune macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cars:

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu cacaoa si esenta de rom. Se pune apa la fiert cu zaharul pana se obtine un sirop bine legat. Se pune siropul caldut si 200 g unt si se amesteca bine cu biscuitii. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul pudra si 175 g unt. Se pune intr-o tava cu pereti detasabili jumatate din compozitia de biscuiti, se niveleaza dupa care se pune crema cu cocos, se niveleaza si se pune cealalta jumatate de biscuiti.


Se da la rece 1-2 ore dupa care se scoate forma si se rastoarna pe un platou dupa care imbraca cu frisca.


Frisca se bate bine cu zaharul pana se intareste foarte bine. Se scoate tortul de la frigider, se ia forma de pe el si se imbraca cu frisca. Deasupra se pune forma de zahar cu Cars (se apasa usor, se va inmuia de la frisca in aproximativ 30 minute) si se decoreaza cu frisca, bombonele si alune.


Ce-i drept se taie putin mai greu feliile, dar la fel de bine se poate face si rulada. Se intinde compozitia de biscutiti pe o folie se pune crema de cocos si se ruleaza strans, se da la rece si se taie feliute.


LA MULTI ANI ! comoara noastra Dragos




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 16:08

arata super

jolygina 1

03.03.2012, 19:43

arata super ,la multi ani baiatului ,sunt convinsa ca si lui alex al meu i-ar fi blacut

dakris 1

12.02.2013, 14:20

foarte frumos! de unde ai luat folia pt decor?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat