Tort glazurat de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 24 Aug 2012 | 2250 vizualizari

 

Sa va mai spun ca e senzational de ciocolatos si delicios?

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 300 gr ciocolata cu lapte fina
  • 250 gr unt
  • un praf de sare
  • 100 gr migdale
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • vanilie
  • coaja fina de portocala( pudra )
  • Pentru glazura:
  • 25 ml apa
  • 25 ml lichior( Grand Marnier)
  • 50 gr zahar brun
  • vanilie
  • 50 ml smantana pentru frisca dulce
  • 100 gr ciocolata cu lapte fina
  • 75 gr ciocolata neagra( 75 % cacao)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat de ciocolata:

Intr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit.


Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se adauga migdalele pe care le-am facut inainte pudra la blender.


Adaugam aromele, cacaoa, faina , drojdia si compozitia de ciocolata cu unt, amestecam bine pana rezulta o crema de ciocolata.


Tapetam o forma de tort cu unt si faina si apoi turnam in ea crema de ciocolata.


Coacem tortul pentru 35 -maxim 40 de minute si il lasam la racit pe un grilaj.


Intre timp preparam glazura:


Punem pe foc apa si lichiorul, apoi zaharul si amestecam bine, dupa un minut, adaugam frisca lichida si apoi tragem de pe foc. Topim in aceasta compozitie ciocolata si amestecam bine. Lasam foarte putin la racit si apoi turnam peste tortul( gata racit) si asezat pe un platou.


Servim dupa dorinta si inspiratia personala.

 

TIPS-URI

1

Daca tortul dupa ce il scoatem in cuptor se umfla, nu ne speriem, cu o scobitoare intepam toata suprafata si el se va lasa dupa ce va iesi aerul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort glazurat de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

madi_marin 1

26.08.2012, 14:11

delicios arata! prima poza imi place la nebunie, cea cu feliuta...

T I M E A 1

29.08.2012, 13:22

un tort ciocolatos minunat!!

RuxyRux 1

13.01.2014, 16:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Dukan