Tort glazurat de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 24 Aug 2012 | 3659 vizualizari

 

Sa va mai spun ca e senzational de ciocolatos si delicios?

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 300 gr ciocolata cu lapte fina
  • 250 gr unt
  • un praf de sare
  • 100 gr migdale
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • vanilie
  • coaja fina de portocala( pudra )
  • Pentru glazura:
  • 25 ml apa
  • 25 ml lichior( Grand Marnier)
  • 50 gr zahar brun
  • vanilie
  • 50 ml smantana pentru frisca dulce
  • 100 gr ciocolata cu lapte fina
  • 75 gr ciocolata neagra( 75 % cacao)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat de ciocolata:

Intr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit.

Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se adauga migdalele pe care le-am facut inainte pudra la blender.

Adaugam aromele, cacaoa, faina , drojdia si compozitia de ciocolata cu unt, amestecam bine pana rezulta o crema de ciocolata.

Tapetam o forma de tort cu unt si faina si apoi turnam in ea crema de ciocolata.

Coacem tortul pentru 35 -maxim 40 de minute si il lasam la racit pe un grilaj.

Intre timp preparam glazura:

Punem pe foc apa si lichiorul, apoi zaharul si amestecam bine, dupa un minut, adaugam frisca lichida si apoi tragem de pe foc. Topim in aceasta compozitie ciocolata si amestecam bine. Lasam foarte putin la racit si apoi turnam peste tortul( gata racit) si asezat pe un platou.

Servim dupa dorinta si inspiratia personala.

TIPS-URI

1

Daca tortul dupa ce il scoatem in cuptor se umfla, nu ne speriem, cu o scobitoare intepam toata suprafata si el se va lasa dupa ce va iesi aerul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort glazurat de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Joffre