Tort Cristal cu vanilie

de -Miti- in Torturi, 21 Dec 2014 | 1827 vizualizari

 

Am incercat si eu un tort simplu, dar bun. Si care se prepara rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 3 linguri de apă fierbinte
  • 150 g zahăr
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 150 g făină
  • 2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
  • Sirop
  • 50 ml apa
  • 50 ml zahar pudra vanilat Dr Oetker
  • Crema
  • 1 pachet de crema de vanilie Dr Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor
  • margarete Dr Oetker
  • ornamente colorate Dr Oetker
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cristal cu vanilie:

Preincalzim cuptorul.


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie.


Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste oua, amestecand cu o spatula cu miscari usoare, de sus in jos.


Turnam compozitia intr-o tava de 20 cm si dam la cuptor.


Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei.


Preparam crema si mixam laptele cu crema si esenta de vanilie.


Amestecam ingredientele pentru sirop.


Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua, insiropam si adaugam jumatate din crema. Restul de crema o folosim pentru acoperirea tortului si pentru ornat.


Se decoreaza cu margarete si se aplica pe margine ornamente colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cristal cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bunica 1

21.12.2014, 17:13

Minunat tort!

Gherca Daniela 1

21.12.2014, 17:19

Rocsi 1

21.12.2014, 21:23

Ce frumos si colorat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler