Tort Valentine's

de T I M E A in Torturi, 13 Feb 2012 | 3177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - 2 linguri cafea lichida
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 150 gr faina
  • Crema:
  • - 1 plic budinca vanilie
  • - 450 ml lapte
  • - 2-3 linguri zahar
  • - 100 gr unt
  • - 100 gr zmeura
  • Sirop:
  • apa + zahar pudra + esenta vanilie
  • Pt ornat:
  • - 250 ml frisca lichida neindulcita (daca folositi indulcita nu mai adaugati zahar)
  • - 1 plic intaritor frisca
  • - 2-3 ling. zahar pudra
  • - 100 gr zmeura
  • Decor:  
  • 13-14 piscoturi ,
  • apa cu 5-6 linguri cafea 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's:

Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e o inimioara de 208/218 mm.

Crema: pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul si lasam la racit cateva minute, dupa care adaugam zmeura si amestecam bine. Crema o sa capete o culoare roz cu buburuze rosii :)

Pregatim si frisca pentru ornat. Batem frisca lichida cu un intaritor de frisca si 2-3 linguri de zahar pudra si cand s-a intarit adaugam si zmeura si mai mixam ctv minute pana se incorporeze bine. Bagam la frigider pana avem nevoie de ea.

Blatul racit il taiem in doua. Asezam prima foaie si o insiropam cu siropul obtinut din apa, zahar pudra si esenta de vanilie. Turnam peste prima foaie crema, nivelam, apoi asezam a doua foaie si o insiropam si pe aceasta. Imbracam apoi tot tortul in frisca cu zmeura. De jur imprejur asezam piscoturile taiate in doua si inmuiate doar pe o parte in apa cu cafea. 

In mijloc am ornat cu o inimioara mica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:54

ce tort superb si delicios

T I M E A 1

12.03.2012, 21:21

multumesc Carla!

Bya Ralu 1

08.02.2013, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort ecler