Tort Kinder Pingui

de Lily_Musat in Torturi, 27 Ian 2011 | 4564 vizualizari

 

Acest tort l-am facut cadou, asa ca nu am fotografie cu sectiune.... din pacate.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 100 g faina,
  • 2 linguri de gris,
  • 50 g cacao,
  • 100 ml ulei,
  • 2 linguri de miere de albine,
  • 1 pachet de praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 100 g lapte
Ingrediente pentru crema de frisca:
  • 2 pachete praf pentru frica Dr. Oetker,
  • 250 ml lapte,
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 1 lingura de miere de albine,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 150 ml lapte condensat.
Ingrediente pentru glazura:
  • 1 ciocolata tableta cu lapte de 100 grame,
  • 1 lingura de apa,
  • 2 linguri de ulei,
  • 50 grame de unt.
Ingrediente pentru pasta de zahar:
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura gelatina alimentara,
  • 1 lingura margarina rama pentru prajituri,
  • 2 linguri de miere,
  • cateva picaturi colorant alimentar (rosu, galben, albastru, verde),
  • zahar pudra 750 grame.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pingui:

BLATUL:


Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care le-am batut separat cu putina sare pana s-au facut spuma.


Cele doua compozitii le amestecam, omogenizam bine, apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din compozitia de blat pregatita si o bagam in cuptorul incins la 175 grade pe gratarul din mijloc pentru 15 minute.Coacem 2 foi si le lasam sa se raceasca bine, fara a indeparta hartia de copt. Hartia de copt o indepartam atunci cand avem totul pregatit si ne apucam de montat tortul. Cat timp blaturile se odihnesc ne apucam sa pregatim delicioasa crema de frisca.


CREMA DE FRISCA:


Frisca se bate bine cu 250 ml lapte, se adauga intaritorul, mierea, esenta, si la sfarsit laptele condensat.Crema se baga la frigider pana se pune pe tort.


Intre timp facem glazura de ciocolata pe care o vom pune in mijlocul tortului intre cele 2 straturi de crema de frisca


GLAZURA:


Punem ciocolata intr-o craticioara, punem craticioara pe baie de aburi (bain marie), cand incepe sa se topeasca adaugam uleiul, apa si amestecam pe baie de aburi pana devine lichida, apoi adaugam si untul. Nu se fierbe, doar pana se topeste apoi se da la o parte sa se racesca glazura.


MONTAREA TORTULUI:


Punem primul blat, crema de frisca, o parte din glazura, apoi iarasi crema de frisca, si a 2-a parte de blat.


Imbracam tortul cu glazura de ciocolata, apoi incepem sa il ornam. Pentru ornat eu am facut pasta de zahar, pe care o sa o postez mai jos, si am decorat pe margine cu impletitura de cos, frisca pe care am colorat-o in albastru cu colorant alimentar si floricele din pasta de zahar.


PASTA DE ZAHAR PUDRA:


Se pune apa cu gelatina la hidratat si se lasa la topit pe baie de aburi. Se adauga margarina si se amesteca pe baia de aburi pana se topeste. Se adauga mierea, colorantul si se amesteca bine.Intr-un castron se pun 400 gr. zahar pudra, se face o gaura in mijloc si se adauga compozitia preparata pentru pasta de zahar.Se amesteca bine pana se incorporeaza tot zaharul, apoi se mai adauga zahar.


Se obtine un aluat gen plastelina, care se da la frigider in folie de aluminiu si se poate tine pana cand il folosim la frigider. Se pastreaza foarte bine, si inainte sa folosim pasta pentru diferite ornamente se scoate din frigider cu 1 ora dinainte, ca sa se inmoaie si sa nu crape cand modelam diferite forme. Intindem pasta de zahar pe suprafata de lucru si decupam cu o forma de floricica mai multe floricele. In mijlocul florilor punem bilute comestibile din bombonele argintii.Eu am facut niste riduri pe flori cu cutitul. Nu am avut colorant verde, dar am amestecat albastru cu galben si a iesit verde, cu care am facut frunzele, pe care le-am modelat eu cu mana, nu am avut forme.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

27.01.2011, 18:49

super decorul

RuxyRux 1

27.01.2011, 19:16

Cata munca...arata fantastik...felicitari ...ca le meriti pe deplin!

MIUTA 1

28.01.2011, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie