Buchet de trandafiri

de anomisana in Torturi, 16 Sep 2012 | 4321 vizualizari

 

Poate ca nu a iesit ca modelul care mi-a fost inspiratie, dar am muncit mult la el si zambetul larg pe care l-am primit drept multumire ma face sa fiu increzatoare si sa vi-l aduc si voua, care va pricepeti mai bine ca mine la treaba asta. Tortul l-a primit mama pofticiosului sef, care si-a aniversat de curand ziua de nastere. Cum prajitura ei preferata este cremsnitul cu crema de lamaie, i-am facut si pentru acest tort tot o crema de lamaie iar deasupra 61 de trandafiri.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua (350 g)
  • 175 g zahar
  • 175 g faina de orez
  • coaja de lamaie

Crema

  • 100 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 300 ml zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina de orez
  • 100 ml suc de lamaie
  • 50 g unt
  • 20 g gelatina (2 plicuri)
  • 200 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buchet de trandafiri:

Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie.


Albusurile batute spuma tare le-am batut cu zaharul, pana s-au facut ca o bezea. Am adaugat rand pe rand galbenusurile, apoi coaja de lamaie. La sfarsit am adaugat faina si am amestecat usor cu o lingura.


Am copt 8 foi in tava de 20 cm, cam 10 minute fiecare.


Pentru crema am pus la incalzit 400 ml lapte cu 100 ml frisca, iar intre timp am batut bine cele 3 oua cu zahar si faina de orez, pe care le-am adaugat apoi peste lapte, si am lasat pe foc pana a iesit o crema ca o budinca, moment in care am adaugat sucul de lamaie. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat untul si am omogenizat, apoi am adaugat gelatina hidratata si dizolvata in putin lapte. Cand a fost rece bine, am adaugat frisca batuta.


Pentru asamblare am alternat blat cu crema pana la sfarsit, desi planul initial era sa fac doua torturi de cate 4 blaturi pe care sa le suprapun cu carton la mijloc. M-a luat valul si mi-am dat seama ca am gresit cand tortul era aproape gata.


La decor am folosit pasta de zahar iar trandafirii i-am vopsit dupa ce i-am facut.


TIPS-URI

1

De data asta nu am folosit vanilie si tortul a fost foarte aromat.

2

Blatul nu l-am insiropat deloc, dar daca alegeti sa faceti foi mai groase, trebuie musai insiropate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buchet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

ela 1

04.03.2013, 00:11

LA MULTI ANI!

alba_zori 1

04.03.2013, 18:59

Multi ani frumosi si sanatosi!

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu iaurt