Tort Iepuras

de sasha in Torturi, 5 Mai 2013 | 1533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 blaturi:
  • 12 oua
  • 500 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 22 linguri apa
  • 2 esente vanilie
  • coaja de lamaie
  • 8 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 4 oua
  • 600 g zahar
  • 6 plicuri cappuccino
  • 200 ml lapte
  • 2 pachete margarina
  • Decor:
  • 1 plic colorant roz
  • topping de ciocolata
  • frisca tub,
  • frisca lichida hulala
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga si 1 praf de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga apa treptat, praful de copt, cacaua, se amesteca bine, se incorporeaza faina, se mixeaza, apoi adaugam albusurile spuma. Se toarna jumatate din compozitie pt a face 2 blaturi (daca vrem le preparam separat), intr-o forma de blat tapetata cu foaie de copt, o dam la cuptor pentru 35-45 de minute la 160 de grade.


Intre timp pregatim crema: se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat se adauga laptele fierbinte cu galbenusurile, apoi se pune la baine marie pana se ingroasa crema, se adauga plicurile de cappuccino si se mai lasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Luam un carton , il taiem rotund ca dupa blat si in parti desenam semiluna, in mijloc sa ramana o forma de fundita. Se ia cartonul, se pune pe blat si se decupeaza blatul. Blaturile le taiem in mijloc si le umplem cu crema de cappuccino, si la urechi la fel. Asezam pe un platou si incepem sa-l decoram. Frisca lichida o mixam pana devine tare si adaugam colorantul. Formam urechile, capul cu frisca roza, cu cea alba umplem urechile ,ochii si botul., cu toppingul formam mustatile, nasu si gura. Se da la frigider pentru 3h.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele la blat sunt dublate. Pentru ca am facut doua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

05.05.2013, 21:53

foarte foarte dragut

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:07

Foarte frumos!

diana_k 1

06.05.2013, 08:42

ce dragut e!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mango si crema de branza