Tort Barbie

de sandytza in Torturi, 29 Oct 2009 | 9307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Blat2
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa
  • 1,5 linguri cacao
  • 175 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Crema ganache
  • 300 gr ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • Pasta marshmalow
  • 200 gr marshmallow
  • 400 gr zahar pudra (cumparat pentru ca are amidon)
  • 3 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Barbie:

Preparare primul tort.

Se separa ouale





Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt



Albusurile se bat spuma cu zaharul



Se adauga albusurile peste galbenusuri



Se amesteca pana devine o crema omogena



Se adauga treptat faina amestecand continu



Se adauga cacaoa la fel ca si faina



Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.



Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.


Preparare crema


Se pune ciocolata bucatele intr-un bol impreuna cu frisca si se baga la microunde 2 minute .


Se scoate, se amesteca pana se omogenizeaza, daca ciocolata nu e topita se mai baga un minut. Cand ciocolata s-a topit de tot se lasa la rece.

Dupa ce s-a racit bine se scoate si se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.



Montare

Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema.



Se modeleaza si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .



Deasupra de imbraca in pasta marshmalow preparata astfel:


Se unge un bol cu unt in care se pune marshamllow si se baga la microunde 30 secunde. Mai bine lasati tot cate cinci secunde pana vedeti ca s-a topit tot.Daca lasati prea mult nu se mai poate lucra cu el.






Se scoate se amesteca bine cu o lingura unsa cu unt, trebuie sa fie topit tot, si se adauga zaharul treptat nu tot odata.




Cand s-a prins cat de cat se toarna pe masa de lucru tapetata bine cu zahar pudra si se mai framanta cu mainile unse bine cu unt. Se adauga zahar pudra treptat pana nu se mai lipeste.

Si aici tortul imbracat si gata de ornat.



Se pune papusa in mijloc dupa ce i se scot picioarele si se modeleaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

sandytza 1

26.04.2010, 11:17

grrr am vazut si eu. ce nesimtire urasc sa vad asemenea actiuni. Multumesc mult de tot pusikmea .

elena1988 1

06.03.2011, 08:35

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:28

vai da ce draguta e mie si mila sa o mananc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure