Triumf de capsuni

de alba_zori in Torturi, 1 Dec 2012 | 5491 vizualizari

 

Dupa ceva pauza de dulciuri am facut si eu un tort,cu ocazia zilei de nastere a prietenului meu,si cu ocazia ca n-am mai mancat capsuni de luni de zile si pentru ca imi era tare pofta vazand si poze cu torturi cu capsuni, m-am hotarat.
Cand am vazut la magazin caseta asta cu capsuni mari si frumoase n-am putut rezista sa n-o cumpar.Am si o perioada c-am grea pentru bunica iubitului meu care e la spital,in fine mai cu tristete,mai cu probleme,dar tot trebuie sa mancam ceva.Deci sper sa postez reteta cu bine de pe telefon acum.De deschis calculatorul nici in gand nu pot ca sunt mereu la spital si acasa dorm si fac de mancare,deci nici nu pot sa recuperez toate retetele voastre acum,sper in curand.

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 5 oua
  • 220 gr zahar
  • vanilie,lamaie
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr faina
  • 50 gr amidon
  • un plic praf de copt
  • 200 ml limoncello

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 220 gr zahar
  • vanilie
  • 200 gr amidon
  • 2 linguri frisca batuta
  • 3 linguri limoncello
  • baie de limoncello,apa si zahar.

decor:

  • capsuni
  • gelatina
  • frisca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triumf de capsuni:

Foarte simplu si bun

Pandispan:am batut spuma galbenusurile cu 100 zahar si vanilia si amestecat cu uleiul.Am batut albusurile cu sare si 120 zahar.Am amestecat compozitiile de jos in sus,apoi faina,amidonul,praful de copt prin sita,limoncello.

Cuptorul l-am  preincalzit 180 grade. Am copt blatul 40 minute

Crema

1 l lapte incalzit.Am batut galbenusurile cu zahar,vanilie,amidonul si am diluat cu laptele,apoi am adaugat in laptele de pe foc .

Am amestecat mereu pana s-a ingrosat,si am mai amestecat si dupa,.Am lasat la racit,apoi amestecat cu frisca batuta si limoncello.

Asamblare:

-O felie pandispan/crema/capsuni.

-Gelatina/frisca/capsuni in lateral

Daca ti-a placut reteta noastra "Triumf de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

alba_zori 1

02.12.2012, 21:39

multumesc foarte mult pentru aprecieri si ca ma incurajati,acum iar sunt la spital de paza,toata saptamana am facut noptile si inca nu se stie cat dureaza,deci,ziua dorm si noaptea treaza.va pup pe toate cu drag

RuxyRux 1

02.12.2012, 21:41

Un vis frumos! E o reteta deosebita! Sanatate multa si recuperare grabnica!

alba_zori 1

02.12.2012, 21:55

multumesc draga Ruxy,te pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni si ciocolata