Triumf de capsuni

de alba_zori in Torturi, 1 Dec 2012 | 2927 vizualizari

 

Dupa ceva pauza de dulciuri am facut si eu un tort,cu ocazia zilei de nastere a prietenului meu,si cu ocazia ca n-am mai mancat capsuni de luni de zile si pentru ca imi era tare pofta vazand si poze cu torturi cu capsuni, m-am hotarat.
Cand am vazut la magazin caseta asta cu capsuni mari si frumoase n-am putut rezista sa n-o cumpar.Am si o perioada c-am grea pentru bunica iubitului meu care e la spital,in fine mai cu tristete,mai cu probleme,dar tot trebuie sa mancam ceva.Deci sper sa postez reteta cu bine de pe telefon acum.De deschis calculatorul nici in gand nu pot ca sunt mereu la spital si acasa dorm si fac de mancare,deci nici nu pot sa recuperez toate retetele voastre acum,sper in curand.

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 5 oua
  • 220 gr zahar
  • vanilie,lamaie
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr faina
  • 50 gr amidon
  • un plic praf de copt
  • 200 ml limoncello

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 220 gr zahar
  • vanilie
  • 200 gr amidon
  • 2 linguri frisca batuta
  • 3 linguri limoncello
  • baie de limoncello,apa si zahar.

decor:

  • capsuni
  • gelatina
  • frisca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triumf de capsuni:


Foarte simplu si bun


Pandispan:am batut spuma galbenusurile cu 100 zahar si vanilia si amestecat cu uleiul.Am batut albusurile cu sare si 120 zahar.Am amestecat compozitiile de jos in sus,apoi faina,amidonul,praful de copt prin sita,limoncello.


Cuptorul l-am preincalzit 180 grade. Am copt blatul 40 minute


Crema


1 l lapte incalzit.Am batut galbenusurile cu zahar,vanilie,amidonul si am diluat cu laptele,apoi am adaugat in laptele de pe foc .


Am amestecat mereu pana s-a ingrosat,si am mai amestecat si dupa,.Am lasat la racit,apoi amestecat cu frisca batuta si limoncello.


Asamblare:


-O felie pandispan/crema/capsuni.


-Gelatina/frisca/capsuni in lateral



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Triumf de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

alba_zori 1

02.12.2012, 21:39

multumesc foarte mult pentru aprecieri si ca ma incurajati,acum iar sunt la spital de paza,toata saptamana am facut noptile si inca nu se stie cat dureaza,deci,ziua dorm si noaptea treaza.va pup pe toate cu drag

RuxyRux 1

02.12.2012, 21:41

Un vis frumos! E o reteta deosebita! Sanatate multa si recuperare grabnica!

alba_zori 1

02.12.2012, 21:55

multumesc draga Ruxy,te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars