Tort Dobos

de Lau in Torturi, 10 Ian 2015 | 2174 vizualizari

 

Multumesc Timea pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 40 g unt
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nuca macinata
  • Caramel
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita unt
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,


Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit, adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o spatula, adaugam faina, coaja de lamaie si amestecam pana ce se omogenizeaza


Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, turnam 1/2 din compozitie si dam la cuptorul incalzit cca 15 min, scoatem din tava foaia si lasam sa se raceasca.


Repetam si cu a 2 foaie la fel.


Dupa ce s-au racit foile le punem una peste alta si le taiem in 3


Crema - intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si punem pe baie de aburi pana ce se topeste zaharul, luam de pe foc si mixam galbenusurile,


In alt vas topim ciocolata cu lingura de unt pe baie de aburi, apoi o adaugam peste crema de oua, adaugam si nuca macinata.


Mixam untul cu zaharul pudra si cu cacaoa pana devine cremoasa, adaugam treptat peste crema de galbenusuri,


Asamblare-asezam prima foaie-crema-repetam cu restul de 4 foi.


Imbracam tortul in crema, facem moate deasupra atatea cate felii avem si dam la rece,


Pe foaia care am oprit-o cu varful unui cutit trasam linii (eu am ales triunghi)


Caramel - topim zaharul cu lingurita de unt (avem grija sa nu il ardem) si turnam deasupra la foaie, il intindem si cu cutitul trecut prin unt taiem fiecare bucata.


Cu ele decoram tortul (eu ales pe fiecare bucata sa ung cu ciocolata pe partea mai lata)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

T I M E A 1

10.01.2015, 23:08

Ma bucur ca ti-a placut

dantes 1

11.01.2015, 11:40

Delicios!

Lau 1

11.01.2015, 15:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu fructe si ciocolata