Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine

de katty in Torturi, 19 Ian 2020 | 389 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Un tort minunat la care este ceva  de munca, dar care va merita.In principal aveti nevoie de niste albusuri '' uitate" prin congelator si putina rabdare.

 

INGREDIENTE

  • Blat1:
    • 8 albusuri
    • 6 linguri zahar+4 ptr caramelizat
    • 2 linguri ulei
    • un praf de sare
    • 8 linguri faina
    • 1 compot mare de ananas rondele
    Blat2:
    • 8 albusuri
    • 8 linguri zahar
    • 8 linguri nuca cocos razuita
    • 2 linguri faina
    • 50 gr merisoare deshidratate
    Crema1:
    • 1 conserva lapte cocos
    • 1 plic budinca de cocos
    • 120 gr frica batuta
    • 3 linguri zahar
    Crema2:
    • 250 gr branza 20%
    • 2 linguri zahar pudra
    • mandarinele dintr-un compot mic
    • 120 gr frisca
    Jeleu de mandarine:
    • 2 galbenusuri
    • 2 linguri zahar
    • 170 ml sirop de la compotul de mandarine
    • 1 plic de gelatina
    Decor:
    • 260 gr frisca batuta
    • felii de ananas
    • cirese confiate
    • frunze de menta
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine:

Incepem cu blatul 1.


Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1.


doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr decor) si dam tavile la cuptor pana zaharul se caramelizeaza.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi cand capata consistenta unei smantani groase adaugam uleiul, apoi faina. Amestecam usor si impartim amestecul in mod egal in cele 2 tavi.


Coacem pana se rumeneste usor, apoi scoatem din forme cu grija si rasturnam blaturile pe suporturi la racit. Pregatim blatul 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam fulgii de coccos, faina, apoi merisoare, omogenizam si turnam compozitia in 2 tavi identice ca marime cu cele anterioare.Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc usor, apoi le lasam la racit.


Pregatim crema 1. Punem la foc mic intr-o craticioara cu fund gros conserva de lapte de cocos, budinca de cocos si zaharul. Amestecam continuu pana se ingroase, apoi dam la racit. Cand crema este rece o amestecam cu frisca batuta.

Pregatim jeleul de mandarine.Punem gelatina la hidratat in 2 linguri apa rece. Scurgem compotul de mandarine. Fructele le taiem in jumatati si le vom pastra pentru crema de branza,Intr-o craticioara punem cele 2 galbenusuri, zaharul si frecam bine. Adaugem siropul de la compotul de mandarine si amestecam continuu pana crema se leaga, dar nu clocoteste. Dam craticioara jos, punem cateva linguri din compozitia fierbinte peste gelatina hidratata si amestecam energic, apoi turnam gelatina in compozitie amestecand energic. Punem jeleul la racit.


Pregatim crema 2. Mixam intr-un vas branza cu zaharul pudra,3/4 din jeleul de mandarine racit, apoi frisca batuta. Oprim 1/3 din crema, iar in restul punem mandarineletaiate si scurse. Montam tortul pe un platou. Asezam un inel, punem un blat cu ananas caramelizat(ananasul sa fie in partea de sus) insiropat cu jumatate din siropul de la compotul de ananas, jumatate din crema de cocos, blat de bezea, crema de branza cu mandarine, blat de bezea, crema de cocos, blatul cu ananas insiropat cu restul de sirop(partea cu ananas in jos), crema de branza oprita. Dam tortul la rece pentru o ora, apoi scoatem inelul si il decoram cu frisca, Turnam deasupra jeleul ramas. Daca intre timp jeleul s-a racit il incalzim intr-o craticioara, amestecamd continuu.


Ornam tortul cu feliile de ananas oprite, cirese confiate sau dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

20.01.2020, 19:22

Pentru mine este un tort divin! Felicitari!

katty 1

20.01.2020, 20:27

Multumesc Rocsi, chiar a fost divin.

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:16

frumos si bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui