Desert tort polar cu banane

de miremirc in Torturi, 25 Mai 2011 | 45098 vizualizari

 

De la Dna Flores, careia ii multumesc pentru reteta aceasta!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 plicuri gelatina
  • 6 banane
  • decoratiuni (optionale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort polar cu banane:

Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.


Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si punem in ea gelatina hidratata si topita. Intre timp, batem albusurile de ou cu cele 250 g zahar ramas si le incorporam in crema de oua. In cazul in care doreste cineva sa iasa tortul in 2 culori (cazul meu :P), atunci mixam galbenusurile cu tot zaharul.


In tava rotunda de tort (d=26 cm) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece (procedam astfel pentru ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, apoi banane (taiate pe lungime in 3 parti) pe care le asezam concentric, crema din nou, banane, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).


Punem tortul in frigider pentru cca 12 ore (de seara pana dimineata). A 2-a zi asezam un platou peste tort si il rasturnam invers cu o miscare ferma. Dam folia alimentara jos. Decoram dupa plac sau nu ;) eu am ales sa il decorez cu bobite si fulgi de ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort polar cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Pushaa 1

02.01.2014, 11:07

delicios

feliciatimisoara 1

13.06.2014, 09:23

nu-i cam mult zahar? eu pun la fiecare ou ,o lingura de zahar,o lingura de faina,etc in rest e bine!!!!!!!!merge cu orice fruct!!!!

OanaAntonia 1

25.07.2017, 15:47

Buna, cat lichid trebuie sa folosesc pt cele 6 plicuri de gelatina?am tort gelee de 8 gr fiecare plic. multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si fructe